Нагетси по-японськи. Як приготувати курку в темпурі

3 травня 2020, 02:26

Шматочки курки в хрусткій паніровці темпура з кисло-солодким соусом ідеально підійдуть для вечора фільмів.

Слово темпура відомо нам з японської кухні. Воно позначає страви, які приготували в клярі і обсмажили у фритюрі. Найчастіше це риба, морепродукти, курка або овочі. Подаються такі страви з різними соусами. Курка в паніровці темпура виходить хрусткою і прекрасно підходить в якості закуски для сімейного перегляду кіно чи як повноцінна страва до гарніру. Пропонуємо поекспериментувати на кухні і приготувати курку в паніровці темпура.

Відео дня

Як приготувати курку в паніровці темпура?

Складові:

  • куряча грудка
  • яйце
  • спеції
  • мука
  • паніровка темпура
  • олія
  • кисло-солодкий соус
  • цибулина
  • морква
  • брокколі

Курячу грудку нарізаємо невеликими шматочками, солимо і додаємо улюблені спеції. Готуємо три окремі ємності для яйця, борошна і паніровки темпура.

Робимо фритюр. У каструлю вливаємо олію на 2−3 см і розігріваємо. Занурюємо шматочки курки спочатку в борошно, потім у взбите яйце і в паніровку темпура.

Кладемо шматочки курки в киплячу олію. Коли панірувовка буде яскравого насиченого кольору, курку можна виймати — готувати потрібно близько 3 хвилин.

Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібними шматочками, брокколі розподіляємо на суцвіття. Обсмажуємо всі овочі на олії і додаємо кисло-солодкий соус.

Відварюємо рис або китайську локшину до готовності.

Шматочки курки викладаємо в обсмажені овочі і перемішуємо. Додаємо порцію відвареного рису, китайської локшини або овочів. Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X