З ароматним маслом. Як приготувати курку в духовці

22 квітня 2020, 23:43

Вершкове масло, ароматні трави і свіжі нотки лимонної цедри роблять смак курки особливим.

Запечена курка - виключно проста страва, але не менш смачна, ніж звичні стейки. Ніжне вершкове масло, змішане з травами, часником і лимоном роблять смак птиці особливо ароматним і насиченим. Можна запікати як цілу курку, так і окремі шматочки. Суміш може бути як в рецепті, але ви можете і поекспериментувати, додаючи ту зелень, яка вам до смаку. Однак будьте обережні з травами, які мають сильний аромат, наприклад, лаванда і розмарин. Пропонуємо приготувати запечену курку з ароматним маслом на обід або вечерю.

Відео дня

Курка з часниковим маслом: як приготувати?

Інгредієнти:

  • ціла курка
  • вершкове масло - 1 пачка
  • часник - 8 зубчиків
  • дрібна морська сіль - 1 ½ ч. л.
  • цедра лимона - 1 ч. л.
  • мелений перець - 2 ч. л.
  • петрушка - 1 ½ ст.
  • м'ята, орегано, чебрець - 3 ст. л.

У невеликій ємності змішуємо розм'якшене вершкове масло, подрібнений часник, дрібно посічену зелень і терту лимонну цедру.

Курку промиваємо і висушуємо паперовими рушниками.

Натираємо шкіру курки часниково-трав'яним маслом і акуратно розподіляємо масло під шкірою.

Кладемо курку в жаростійкий посуд і залишаємо в холодильнику на 2 години або на ніч.

Розігріваємо духовку до 230 ° C і відправляємо курку в духовку на 30-60 хвилин, в залежності від розміру курки. Через деякий час перевіряємо чи готова курка, якщо ні - готуємо ще 15-30 хвилин.

Даємо постояти готовій курці 10 хвилин, перш ніж нарізати і подавати. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X