У рукаві. Рецепт запеченої курки на свята
Курка — найуніверсальніше і найпростіше у приготуванні м’ясо.
Один із запахів, що асоціюється зі святами — аромат запеченого м'яса, яке щойно дістали з духовки. Зазвичай - це курка, адже вона легко готується і не поступається за смаком решті м'ясу, при цьому залишаючись менш жирною.
У цьому рецепті курка фарширується яблуком і морквою, однак ви можете зафарширувати іншими овочами чи фруктами або не фарширувати зовсім.
Курка запечена в рукаві
Інгредієнти:
- Курка
- Зелене яблуко
- Морква
- Вершкове масло
Для маринаду:
- Соєвий соус
- Майонез
- Французька гірчиця з медом
- Сік половини апельсину
- Мелений імбир
- Мускатний горіх
- Розмарин
- Чорний перець
- Сухий часник
- Сіль

Приготування:
Змішайте інгредієнти для маринаду в кількості, необхідній для розміру вашої курки. Обмастіть курку маринадом і залиште на півгодини.
Наріжте на довільні шматки моркву та зелене яблуко. Коли курка промаринується, вмочіть у маринад моркву та яблука та нафаршируйте ними курку. Додайте до них кілька шматочків вершкового масла.
Помістіть курку в рукав і випікайте в розігрітій духовці за температури 200°C півтори години. Якщо ви хочете, щоб на курці була скоринка, відкрийте рукав і запікайте ще близько 15 хвилин.
Смачного!