У рукаві. Рецепт запеченої курки на свята

18 грудня 2021, 03:15

Курка — найуніверсальніше і найпростіше у приготуванні м’ясо.

Один із запахів, що асоціюється зі святами — аромат запеченого м'яса, яке щойно дістали з духовки. Зазвичай - це курка, адже вона легко готується і не поступається за смаком решті м'ясу, при цьому залишаючись менш жирною.

Відео дня

У цьому рецепті курка фарширується яблуком і морквою, однак ви можете зафарширувати іншими овочами чи фруктами або не фарширувати зовсім.

Курка запечена в рукаві

Інгредієнти:

  • Курка
  • Зелене яблуко
  • Морква
  • Вершкове масло

Для маринаду:

  • Соєвий соус
  • Майонез
  • Французька гірчиця з медом
  • Сік половини апельсину
  • Мелений імбир
  • Мускатний горіх
  • Розмарин
  • Чорний перець
  • Сухий часник
  • Сіль
claudio schwarz / unsplash
Фото: claudio schwarz / unsplash

Приготування:

Змішайте інгредієнти для маринаду в кількості, необхідній для розміру вашої курки. Обмастіть курку маринадом і залиште на півгодини.

Наріжте на довільні шматки моркву та зелене яблуко. Коли курка промаринується, вмочіть у маринад моркву та яблука та нафаршируйте ними курку. Додайте до них кілька шматочків вершкового масла.

Помістіть курку в рукав і випікайте в розігрітій духовці за температури 200°C півтори години. Якщо ви хочете, щоб на курці була скоринка, відкрийте рукав і запікайте ще близько 15 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X