По-марокканськи. Рецепт курки з апельсинами для літньої вечері від Григорія Германа
Ведучий програми Ранок з Україною розповів, як приготувати ніжні курячі ніжки з апельсиновими нотами.
Марокканська кухня відрізняється великою кількістю спецій і яскравими смаками. Тому, готуючи по марокканському рецепту курку, кулінар також рекомендує додати багато приправ і апельсин для багатства відтінків смаку курки.
Рецепт курячих ніжок з апельсином
Інгредієнти:
- Курячі гомілки - 6 шт.
- Апельсини - 2 шт.
- Оливки - 0,5 банки
- Рослинна олія - 100 мл
- Паприка - 2 ч.л.
- Кмин - 1 ч.л.
- Куркума - 0,5 ч.л.
- Перець гострий - 0,5 ч.л.
- Кориця - 0,5 ч.л.
- Імбир - 0,5 ч.л.
- Сіль

Приготування:
Один апельсин нарізати кільцями і викласти рівним шаром на деко. Маслини розрізати навпіл.
Усі спеції змішати та посипати сумішшю гомілки, ретельно перемішати. Викласти гомілки на апельсини. Посолити і зверху викласти нарізані маслини.
Вичавити сік половини апельсина і полити ним гомілки, додати олію.
Запікати в духовці, розігрітій до 190 градусів, приблизно 35 хвилин.
Смачного!