Курячий чупачупс. Рецепт запечених гомілок у соусі теріякі

14 червня, 03:59
Щоб глазур була краща, нанесіть її двічі (Фото:Alex33#33 / depositphotos.com)

Щоб глазур була краща, нанесіть її двічі (Фото:Alex33#33 / depositphotos.com)

Шеф-кухар і учасник шоу МастерШеф Професіонали Микола Люлько в своєму Instagram поділився рецептом незвичайної запеченої курки.

Така страва гарантовано сподобається і дорослим, і дітям: першим — за незвичайний смак, другим — за формою, що нагадує чупачупс. Готувати цю страву можна на грилі чи в духовці.

Відео дня

Рецепт запеченої курки

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча — 6 шт.
  • Сухий часник — 0,5 ч.л.
  • Копчена паприка — 0,5 ч.л.
  • Коріандр мелений — 0,5 ч.л.
  • Перець чор. мел. — 0,5 ч.л.
  • Сіль — 1 ч.л
  • Олія рослинна — 50 г
  • Соус теріякі - 200 г

Приготування:

Зачистіть кістки гомілок: відріжте краї з хрящами, надріжте та зніміть шкірку на 1,5−2 см знизу кістки. Додайте всі спеції та олію, гарно перемішайте.

Викладіть гомілки на гриль або в духовку, бажано покласти тріску, щоб додати копченого смаку. Запікайте при температурі 120 °C 30 хвилин.

Підніміть температуру до 180 °C і запікайте чи смажте на грилі при непрямому жарі. Щедро змажте гомілки соусом теріякі, через 5 хвилин змажте ще раз, щоб глазурі було багато, а м’ясо вийшло соковитим. Запікайте до готовності.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X