Курячий чупачупс. Рецепт запечених гомілок у соусі теріякі

Щоб глазур була краща, нанесіть її двічі (Фото:Alex33#33 / depositphotos.com)
Шеф-кухар і учасник шоу МастерШеф Професіонали Микола Люлько в своєму Instagram поділився рецептом незвичайної запеченої курки.
Така страва гарантовано сподобається і дорослим, і дітям: першим — за незвичайний смак, другим — за формою, що нагадує чупачупс. Готувати цю страву можна на грилі чи в духовці.
Рецепт запеченої курки
Інгредієнти:
- Гомілка куряча — 6 шт.
- Сухий часник — 0,5 ч.л.
- Копчена паприка — 0,5 ч.л.
- Коріандр мелений — 0,5 ч.л.
- Перець чор. мел. — 0,5 ч.л.
- Сіль — 1 ч.л
- Олія рослинна — 50 г
- Соус теріякі - 200 г
Приготування:
Зачистіть кістки гомілок: відріжте краї з хрящами, надріжте та зніміть шкірку на 1,5−2 см знизу кістки. Додайте всі спеції та олію, гарно перемішайте.
Викладіть гомілки на гриль або в духовку, бажано покласти тріску, щоб додати копченого смаку. Запікайте при температурі 120 °C 30 хвилин.
Підніміть температуру до 180 °C і запікайте чи смажте на грилі при непрямому жарі. Щедро змажте гомілки соусом теріякі, через 5 хвилин змажте ще раз, щоб глазурі було багато, а м’ясо вийшло соковитим. Запікайте до готовності.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.