У пряній глазурі. Рецепт різдвяної запеченої курки

Курку можна готувати шматочками чи цілою (Фото:instagram.com/sheratoncairohotel)
Публікуємо рецепт глазурованої курки в маринаді з коричневого цукру.
Теплий традиційний різдвяний смак спецій і маринад з коричневого цукру робить цю глазуровану курку надзвичайно соковитою та ароматною. Ви можете готувати курячі стегна та гомілки, як у рецепті, чи покрити цією глазур’ю цілу курку.
Рецепт курки на Новий рік
Інгредієнти:
- 1,2 кг курячих стегон без шкіри та кістки
- 800 г курячих гомілок
- За бажанням 2 апельсини для подачі
Для маринаду:
- 5 ч.л. апельсинової цедри (2 апельсина)
- ½ скл. апельсинового соку
- ¼ скл. сидрового оцту
- ½ скл. коричневого цукру
- 2 ст.л. діжонської гірчиці
- 1 ст.л. оливкової олії
- 2 ч.л. меленої кориці
- 1,5 ч.л. запашного перцю
- 1 ч.л. меленого імбиру
- 2 цілих бадьяна
- 2 ч.л. солі
- ½ ч.л. чорного перцю
Приготування:
1. Замаринуйте курку: змішайте всі інгредієнти для маринаду. Покладіть курку у великий зіп-пакет, вилийте в нього маринад, гарно розтрусіть курку, щоб вона повністю покрилася маринадом. Лишіть курку маринуватися на 24 години (мінімум — 3 години).
2. Розігрійте духовку до 200 °C чи 180 °C з конвекцією. Вистеліть 2 дека фольгою, потім пергаментним папером.
3. Розкладіть курку по деках, полийте маринадом і випікайте 30 хвилин. Потім дістаньте курку, полийте соком, що виділиться й стече, відправте ще на 10 хвилин запікатися, помінявши дека місцями. Повторіть процес поливання ще один чи два рази і випікайте ще 10 хвилин (сумарно курка має запікатися 50 хв).
4. Викладіть курку в тарілку для подачі і полийте глазур’ю.
Страву можна прикрасити зеленню та дольками апельсинів.
Смачного!