У пряній глазурі. Рецепт різдвяної запеченої курки

14 грудня 2022, 04:22
Курку можна готувати шматочками чи цілою (Фото:instagram.com/sheratoncairohotel)

Курку можна готувати шматочками чи цілою (Фото:instagram.com/sheratoncairohotel)

Публікуємо рецепт глазурованої курки в маринаді з коричневого цукру.

Теплий традиційний різдвяний смак спецій і маринад з коричневого цукру робить цю глазуровану курку надзвичайно соковитою та ароматною. Ви можете готувати курячі стегна та гомілки, як у рецепті, чи покрити цією глазур’ю цілу курку.

Відео дня

Рецепт курки на Новий рік

Інгредієнти:

  • 1,2 кг курячих стегон без шкіри та кістки
  • 800 г курячих гомілок
  • За бажанням 2 апельсини для подачі

Для маринаду:

  • 5 ч.л. апельсинової цедри (2 апельсина)
  • ½ скл. апельсинового соку
  • ¼ скл. сидрового оцту
  • ½ скл. коричневого цукру
  • 2 ст.л. діжонської гірчиці
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. меленої кориці
  • 1,5 ч.л. запашного перцю
  • 1 ч.л. меленого імбиру
  • 2 цілих бадьяна
  • 2 ч.л. солі
  • ½ ч.л. чорного перцю

Приготування:

1. Замаринуйте курку: змішайте всі інгредієнти для маринаду. Покладіть курку у великий зіп-пакет, вилийте в нього маринад, гарно розтрусіть курку, щоб вона повністю покрилася маринадом. Лишіть курку маринуватися на 24 години (мінімум — 3 години).

2. Розігрійте духовку до 200 °C чи 180 °C з конвекцією. Вистеліть 2 дека фольгою, потім пергаментним папером.

3. Розкладіть курку по деках, полийте маринадом і випікайте 30 хвилин. Потім дістаньте курку, полийте соком, що виділиться й стече, відправте ще на 10 хвилин запікатися, помінявши дека місцями. Повторіть процес поливання ще один чи два рази і випікайте ще 10 хвилин (сумарно курка має запікатися 50 хв).

4. Викладіть курку в тарілку для подачі і полийте глазур’ю.

Страву можна прикрасити зеленню та дольками апельсинів.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X