З білим вином і розмарином. Як приготувати курку за рецептом шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво

26 травня 2020, 01:36

Запечена курка з білим вином, розмарином і шматочками картоплі за рецептом шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво.

Курка в духовці - актуальна на будь-яку пору року страва. Якщо до неї додати запечену картоплю, приготування обіду або вечері скоротиться до мінімуму. Але швидко — не означає не смачно! НВ Style пропонує приготувати ароматну соковиту курку з гілочками розмарину і білим вином Chardonnay або Sauvignon blanc за рецептом канадського шеф-кухаря колумбійського походження, бізнесмена і судді проекту МастерШеф Україна Ектора Хіменеса-Браво.

Відео дня

Як приготувати курку?

Складові:

  • ціла курка вагою 2−3 кг
  • 50 г вершкового масла
  • 60 мл білого вина
  • ½ лимона
  • сіль і перець за смаком
  • 1 кг картоплі
  • 4 зубчики часнику
  • 1 головка часнику
  • 3 гілочки розмарину
  • 1 болгарський перець
  • 1 біла цибулина
  • 1 ст. л. свіжого імбиру або імбирного порошку
  • оливкова олія

Курку заздалегідь дістаньте з холодильника і розріжте на дві частини. Картоплю розріжте на шматочки і злегка відваріть в киплячій воді близько 5−7 хв. Зубчики часнику дрібно наріжте. Болгарський перець і цибулину наріжте невеликими квадратиками. Замаринуйте злегка приварену картоплю з оливковою олією, нарізаним часником, болгарським перцем, цибулею, сіллю і перцем.

Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло, воно має бути кімнатної температури. Намажте курку зверху і під шкірою оливковою олією, вершковим маслом, вином і соком лимона. Додайте сіль і перець. Залиште маринуватися до 3 годин.

Розігрійте духовку до 200 °C. Змастіть оливковою олією форму. Змішайте курку з усіма іншими інгредієнтами, додайте дрібно нарізаний імбир і перемішайте. Трохи очищену і розрізану не до кінця головку часнику і гілочки розмарину розмістіть всередині курки.

Викладіть у форму курку грудкою вгору і навколо неї картоплю. Запікайте 1 годину 15 хвилин, змащуючи соусом час від часу, поки скоринка не стане золотистою і зубочистка не буде виходити чистою.

Вийміть курку з духовки, закрийте фольгою і дайте відпочити 10 хвилин перед подачею. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X