На французький манір. Рецепт курчати в пиві з картоплею
Спеції в цій страві створюють французький аромат.

Учасник кулінарного реаліті Нового каналу Пекельна кухня Равшан Хамідов поділився рецептом пряної курки.
“В юності я приїжджав у гості до дядька на Різдвяні свята до Ліону! - Згадує Равшан. - У цей час місто ставало ще прекраснішим. У повітрі висів запах випічки, аромати цитрусових і спецій, розігрітих у вершковому маслі. Більшу частину моєї пам'яті формують саме запахи, і я вирішив відтворити той самий французький настрій у цій страві!”.
Рецепт курчати в пиві
Інгредієнти:
- Курча – тушка
- Різнобарвна картопля: рожева – 150 г, фіолетова – 150 г, звичайна – 150 г
- Мандарини сорту клементин – 200 г
- Лимон – 1 шт.
- Зелені яблука – 2 шт.
- Вершкове масло 82% - 200 г
- Пиво – 0,33 л
- Спеції: свіжий розмарин – 1 ч. л., сушений імбир та суміш п'ять перців – по 20 г, мускатний горіх – 1 г
- Часник – 1 головка
- Морська сіль – за смаком

Приготування:
1. Підготуйте 10% сольовий розчин, у нього натріть цедру 1 лимона, додайте розмарин, суміш перців і залийте ним курча на 30-40 хвилин.
2. Наріжте крупно яблука та клементини. Обсмажте їх до скоринки в невеликій кількості вершкового масла з додаванням розмарину, мускатного горіха, імбиру та суміші перців.
3. Дістаньте курча з розчину, обсушіть рушником, начиніть розмарином, часником та лимоном.
4. Викладіть в каструлю чи глибоку форму для запікання яблука та клементини, зверху курча, налийте одну склянку пива, рясно змастіть вершковим маслом, накрийте кришкою і відправте в духовку, розігріту до 180°С на одну годину.
5. Через годину відкрийте кришку і полийте курча соком, що утворився під час приготування. Готуйте ще 15 хвилин із відкритою кришкою, щоб тушка підрум'янилася. У разі потреби увімкніть верхній гриль.
6. Тим часом наріжте картоплю великою соломкою та обсмажте на вершковому маслі з розмарином та часником. Посоліть та обсушіть від зайвого жиру.
Смачного!