Рецепт до свят. Курка, фарширована кукурудзою та курагою з нової книги Євгена Клопотенка

30 жовтня 2021, 03:06
Курка в духовці, фарширована кукурудзою та курагою (Фото:Видавництво #книголав)

Курка в духовці, фарширована кукурудзою та курагою (Фото:Видавництво #книголав)

8 листопада у продажу з’явиться книга Святкові страви Євгена Клопотенка. Разом із видавництвом #книголав пропонуємо спробвати першими святкові рецепти з неї.

Видавництво #книголав
Фото: Видавництво #книголав

До нової книжки увійшли 70 авторських рецептів страв, від смаколиків до родинного свята на природі чи до дитячого дня народження до печеної птиці на Новий рік, куті на Різдво, розмаїття млинців і вареників на Масляну, і навіть до весільних страв. До слова, в обкладинку книжки вмонтовано чіп, завдяки якому, тільки приклавши смартфон до книжки, можна отримати ще й відео-рецепти. «Ця книжка святкових рецептів — особлива, бо я закодував у них чудовий настрій. Коли ви готуєте, то вивільняєте безмежну радість: теплу, м’яку та яскраву», — коментує кулінарний експерт, шеф і телеведучий Євген Клопотенко.

Відео дня

Пропонуємо спробувати рецепт для приготування курки в духовці.

Курка, фарширована кукурудзою та курагою

Інгредієнти:

  • 1 курка вагою близько 1,5 кг
  • 200 г замороженої кукурудзи
  • 100 г печериць
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 50 г кураги
  • 3 гілочки чебрецю
  • сіль, перець
Видавництво #книголав
Фото: Видавництво #книголав

Приготування

Розігрійте духовку до 180 °C. Підготуйте начинку для курки: печериці та курагу наріжте невеликими кубиками. Залежно від розмірів курки вам знадобиться більше чи менше начинки.

У невеликій посудині з'єднайте порізані гриби, курагу й заморожену кукурудзу. З трьох гілочок чебрецю обірвіть листочки й покладіть їх у миску до начинки. Опісля все посоліть, додайте соняшникову олію та чорний мелений перець на свій смак і ретельно перемішайте.

Курку натріть сіллю й меленим чорним перцем, а потім усередині та зовні змастіть її соняшниковою олією. Заповніть курку начинкою і скріпіть шкіру зубочистками.

Викладіть курку на деко або в керамічну форму та запікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 60 хвилин. Залежно від розміру курки й параметрів вашої духовки вам може знадобитися трохи більше чи менше часу. У процесі приготування періодично виймайте курку з духовки й поливайте її соком, що утворився.

Готову страву подавайте гарячою.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X