Насичення та задоволення. Топ-3 смачні та швидкі рецепти курки на Новий рік

Новорічна курка (Фото:Zukamilov/depositphotos)
Чи плануєте ви звану вечерю, сімейну вечерю або насолоджуватиметеся новорічним вечором вдома вдвох, ви повинні знати ці три рецепти курки на Новий рік, щоб прикрасити та урізноманітнити своє меню.
Новий рік — це привід для святкування, і немає кращого способу зустріти 2023, ніж особлива вечеря для сім'ї та друзів. Ваша остання трапеза у старому році має бути на висоті, тому ми підготували три найкращі рецепти приготування курки, які сподобаються всім.
1. Запечена курка
Інгредієнти:
- 1,2 кг курячих стегон без шкіри та кістки
- 800 г курячих гомілок
- 2 апельсини для подачі
Для маринаду:
- 5 ч. л. апельсинової цедри (2 апельсина)
- ½ ст. апельсинового соку
- ¼ ст. сидрового оцту
- ½ ст. коричневого цукру
- 2 ст. діжонської гірчиці
- 1 ст. оливкової олії
- 2 ч. л. меленої кориці
- 1,5 ч.л. запашного перцю
- 1 ч. л. меленого імбиру
- 2 цілих бадьяна
- 2 ч. л. солі
- ½ ч.л. чорного перцю
Спосіб приготування:
- Замаринуйте курку. Для цього змішайте усі інгредієнти маринаду.
- Покладіть курку у великий зиппакет, вилийте в нього маринад, добре розтрусіть курку, щоб вона повністю вкрилася маринадом. Залишіть курку маринуватися на 24 години (мінімум — 3 години).
- Розігрійте духовку до 200 °C або 180 °C з конвекцією. Вистеліть лист фольгою, потім пергаментним папером.
- Розкладіть курку на лист, полийте маринадом і запікайте 30 хвилин.
- Потім дістаньте курку, полийте соком, що виділився і стікаючим, відправте ще на 10 хвилин запікатися. Повторіть процес поливання ще раз або двічі і випікайте ще 10 хвилин (сумарно курка повинна запікатися 50 хв).
- Викладіть курку в тарілку для подачі і прикрасьте за своїм бажанням.

2. Куряче філе у вершковому соусі
Інгредієнти:
- 750 г курячих стегон або курячої грудки без шкіри та кісток
- ½ ч.л. солі та перцю
- ½ склянки в’ялених помідорів у олії
- 2 ст. олії з банки в’ялених помідорів
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- ½ склянки білого вина
- ¾ склянки курячого бульйону
- ¾ склянки густих вершків
- ⅓ склянки дрібно натертого пармезану
- 2 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 склянка листя базиліка
Спосіб приготування:
- Якщо готуєте грудинку, то розріжте курку навпіл горизонтально, щоб сформувати 2 тонкі стейки. Посоліть і поперчіть.
- Розігрійте олію з банки в’ялених помідорів у великій сковороді на сильному вогні. Викладіть курку і готуйте до золотистої скоринки (4−6 хвилин).
- Викладіть на сковороду, де смажилася курка, часник, а за 15−20 секунд налийте вино. Ще за хвилину додайте гірчицю, курячий бульйон, вершки, пармезан та в’ялені помідори.
- Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 2−3 хвилини, поки соус не загусне. Регулярно помішуйте, щоб пармезан розчинився.
- Додайте до сосусу листя базиліка, а потім поверніть курку на сковороду. Тушіть разом 1−2 хвилини, а потім швидко подавайте блюдо гарячим.

3. Смажена курка
інгредієнти (на 20−30 порцій):
- Курка: 8 ніжок, 8 стегон, 8 крил, 4 цілих грудки
- 1,5 ст. солі
- 3,8 л олії
- 4 ст. (500 грамів) борошна
Спосіб приготування:
- Очистіть курячу шкірку: акуратно зніміть її, проскребаючи ножем, заберіть зайвий жир, а потім поверніть шкіру на місце. Приправте курку сіллю.
- Розігрійте масло в чавунній сковороді на сильному вогні. Вона повинна бути гарячою, але не димною.
- Насипте борошно у великий паперовий пакет, додайте в нього від 6 до 8 шматочків курки за раз. Однією рукою затисніть пакет зверху, іншою тримайте його знизу. Акуратно струсіть пакет з боку на бік, посипаючи шматочки курки борошном з усіх боків.
- Обсмажте ці шматочки, обережно поміщаючи їх у олію по одному. Не посипайте всі шматочки курки заздалегідь, робіть це безпосередньо перед смаженням.
- Після того, як ви помістите курку в масло, зменште вогонь до середнього і готуйте приблизно 20 хвилин. Коли курка стане золотисто-коричневою, переверніть її до підрум'янювання ще на 8−10 хвилин.
- Курка випливе, коли буде повністю готова. Слідкуйте за температурою олії, якщо вона недостатньо гаряча, курка вбере масло і стане жирною.
- Коли перша партія буде закінчена, покладіть курку на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб стік жир. Повторюйте цей процес, доки не закінчите.

