Насичення та задоволення. Топ-3 смачні та швидкі рецепти курки на Новий рік

27 грудня 2022, 12:00
Новорічна курка (Фото:Zukamilov/depositphotos)

Новорічна курка (Фото:Zukamilov/depositphotos)

Чи плануєте ви звану вечерю, сімейну вечерю або насолоджуватиметеся новорічним вечором вдома вдвох, ви повинні знати ці три рецепти курки на Новий рік, щоб прикрасити та урізноманітнити своє меню.

Новий рік — це привід для святкування, і немає кращого способу зустріти 2023, ніж особлива вечеря для сім'ї та друзів. Ваша остання трапеза у старому році має бути на висоті, тому ми підготували три найкращі рецепти приготування курки, які сподобаються всім.

Відео дня

1. Запечена курка

Інгредієнти:

  • 1,2 кг курячих стегон без шкіри та кістки
  • 800 г курячих гомілок
  • 2 апельсини для подачі

Для маринаду:

  • 5 ч. л. апельсинової цедри (2 апельсина)
  • ½ ст. апельсинового соку
  • ¼ ст. сидрового оцту
  • ½ ст. коричневого цукру
  • 2 ст. діжонської гірчиці
  • 1 ст. оливкової олії
  • 2 ч. л. меленої кориці
  • 1,5 ч.л. запашного перцю
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • 2 цілих бадьяна
  • 2 ч. л. солі
  • ½ ч.л. чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Замаринуйте курку. Для цього змішайте усі інгредієнти маринаду.
  2. Покладіть курку у великий зиппакет, вилийте в нього маринад, добре розтрусіть курку, щоб вона повністю вкрилася маринадом. Залишіть курку маринуватися на 24 години інімум — 3 години).
  3. Розігрійте духовку до 200 °C або 180 °C з конвекцією. Вистеліть лист фольгою, потім пергаментним папером.
  4. Розкладіть курку на лист, полийте маринадом і запікайте 30 хвилин.
  5. Потім дістаньте курку, полийте соком, що виділився і стікаючим, відправте ще на 10 хвилин запікатися. Повторіть процес поливання ще раз або двічі і випікайте ще 10 хвилин (сумарно курка повинна запікатися 50 хв).
  6. Викладіть курку в тарілку для подачі і прикрасьте за своїм бажанням.
Запечена курка (Фото: cookingwithlove_18/instagram)
Запечена курка / Фото: cookingwithlove_18/instagram

2. Куряче філе у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 750 г курячих стегон або курячої грудки без шкіри та кісток
  • ½ ч.л. солі та перцю
  • ½ склянки в’ялених помідорів у олії
  • 2 ст. олії з банки в’ялених помідорів
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • ½ склянки білого вина
  • ¾ склянки курячого бульйону
  • ¾ склянки густих вершків
  • ⅓ склянки дрібно натертого пармезану
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 склянка листя базиліка

Спосіб приготування:

  1. Якщо готуєте грудинку, то розріжте курку навпіл горизонтально, щоб сформувати 2 тонкі стейки. Посоліть і поперчіть.
  2. Розігрійте олію з банки в’ялених помідорів у великій сковороді на сильному вогні. Викладіть курку і готуйте до золотистої скоринки (4−6 хвилин).
  3. Викладіть на сковороду, де смажилася курка, часник, а за 15−20 секунд налийте вино. Ще за хвилину додайте гірчицю, курячий бульйон, вершки, пармезан та в’ялені помідори.
  4. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 2−3 хвилини, поки соус не загусне. Регулярно помішуйте, щоб пармезан розчинився.
  5. Додайте до сосусу листя базиліка, а потім поверніть курку на сковороду. Тушіть разом 1−2 хвилини, а потім швидко подавайте блюдо гарячим.
Куряче філе у вершковому соусі (Фото: malenka_gospodynka/instagram)
Куряче філе у вершковому соусі / Фото: malenka_gospodynka/instagram

3. Смажена курка

інгредієнти а 20−30 порцій):

  • Курка: 8 ніжок, 8 стегон, 8 крил, 4 цілих грудки
  • 1,5 ст. солі
  • 3,8 л олії
  • 4 ст. (500 грамів) борошна

Спосіб приготування:

  1. Очистіть курячу шкірку: акуратно зніміть її, проскребаючи ножем, заберіть зайвий жир, а потім поверніть шкіру на місце. Приправте курку сіллю.
  2. Розігрійте масло в чавунній сковороді на сильному вогні. Вона повинна бути гарячою, але не димною.
  3. Насипте борошно у великий паперовий пакет, додайте в нього від 6 до 8 шматочків курки за раз. Однією рукою затисніть пакет зверху, іншою тримайте його знизу. Акуратно струсіть пакет з боку на бік, посипаючи шматочки курки борошном з усіх боків.
  4. Обсмажте ці шматочки, обережно поміщаючи їх у олію по одному. Не посипайте всі шматочки курки заздалегідь, робіть це безпосередньо перед смаженням.
  5. Після того, як ви помістите курку в масло, зменште вогонь до середнього і готуйте приблизно 20 хвилин. Коли курка стане золотисто-коричневою, переверніть її до підрум'янювання ще на 8−10 хвилин.
  6. Курка випливе, коли буде повністю готова. Слідкуйте за температурою олії, якщо вона недостатньо гаряча, курка вбере масло і стане жирною.
  7. Коли перша партія буде закінчена, покладіть курку на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб стік жир. Повторюйте цей процес, доки не закінчите.
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
Смажена курка (Фото: c0nzztie/instagram)
Смажена курка / Фото: c0nzztie/instagram
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X