Хіт сезону. Як приготувати ідеальну курку на грилі

1 травня 2020, 01:59

Курка на грилі - це хіт сезону пікніків. Дуже просто, дуже швидко і дуже смачно.

Сільпо
Фото: Сільпо

Якщо ви той щасливчик, який проводить самоізоляцію в заміському будинку, рецепт курки на грилі саме для вас. Для ідеальної страви знадобиться якісна оливкова олія, зелена цибуля і суміш спецій (taco seasoning). Рецептом ароматної курки на грилі поділився італійський шеф Марко Черветті. Маестро кулінарії Черветті провів багато років в Італії, Китаї, Росії та Україні, вивчаючи місцеву кухню. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. На думку Марко, ідеальна деревина для багаття, щоб смажити курку — це яблуня або каштан. Якщо їх немає, можна всипати в багаття спеції, наприклад, зіру, і пару гілочок розмарину. І дим додасть м’ясу чудовий аромат.

Відео дня

Як приготувати курку-гриль?

Інгредієнти:

  • курка
  • оливкова олія
  • зелена цибуля
  • суміш спецій Taco Seasoning (паприка, чилі, зіра, сіль, орегано, сухий часник, суха цибуля)

Відріжте від тушки курки шию, фаланги і хвіст. Розріжте курку навпіл. Щоб ніж легко пройшов крізь кістки — швидко і легко натисніть на нього іншою рукою. Розкрийте курку, зробіть невеликі надрізи під крильцями — завдяки їм курка просмажиться рівномірно.

Щедро посипте курку сумішшю спецій. Збризніть оливковою олією. Курка готова до грилю. Смажити курку потрібно повільно, до скоринки, тому, якщо починають підніматися язики полум’я — гасіть їх.

Як переконатися в тому, що курка готова? Вставте край ножа в товсте місце, наприклад, в грудку і якщо ви побачите, що м’ясо не рожеве, а біле, і сік виходить не рожевий, а прозорий — курка готова.

Порада від Марко: в вашому мангалі має бути місце без вогнища, в стороні. Воно необхідне для того, щоб м’ясо «відпочило» після того як ви його приготували — і не охололо при цьому.

Посипте готову курку дрібно нарізаною зеленою цибулею і збризніть оливковою олією. Смачного!

Курка на грилі за рецептом Марко Черветті: відео

Показати ще новини
Радіо НВ
X