На кокосовому молоці. Індійський рецепт курки карі

28 листопада 2021, 03:32

Курка карі - одна з візитівок індійської кухні, яка насправді досить просто готується в домашніх умовах.

Карі - приправа на основі куркуми, яка зібрала характерний смак індійської кухні. Вважається, що суху суміш карі вигадали британці-колонізатори, яким хотілося відтворити індійські смаки на батьківщині. В Індії ж приправа складається зі свіжих продуктів і варіюється в залежності від уподобань і наявності продуктів конкретного кулінара.

Відео дня

Надано пресслужбою Нового каналу
Фото: Надано пресслужбою Нового каналу

Хоча карі може стати соусом до практично будь-якої індійської страви, найпопулярнішою за межами Індії стала курка карі з рисом. Рецептом цієї страви поділився учасник пекельної кухні Юрій Діденко.

«Замість кокосового молока опціонально можна використати вершки, а замість басматі — інший рис, — ділиться Юрій Діденко. — Ось тільки це вже буде не індійський варіант карі, а український».


Рецепт курки карі

Інгредієнти:

  • Кокосове молоко - 400 мл
  • Цибуля - 100 г
  • Часник - 20 г
  • Корінь імбиру - 20 г
  • Помідори - 150 г
  • Перець халапеньйо - за смаком
  • Готова паста карі - 100 г
  • Куряче філе/стегно - 1 кг
  • Рис басматі — скільки з'їсте
  • Кінза - для прикраси
  • Оливкова олія - для смаження
  • Сік лимона
  • Сіль, цукор - за смаком
raman / unsplash
Фото: raman / unsplash

Приготування:

1. Підготовлюємо всі інгредієнти, овочі промиваємо та знімаємо шкірку.

2. Дрібно нарізаємо овочі та обсмажуємо на олії. Для простоти приготування додаємо готову жовту карі пасту. Можна приготувати її самим. Для цього додатково візьміть 200 г цибулі, 20 г часнику, 20 г кореня імбиру, 200 г помідорів, перець чилі - на смак, спеції: карі, куркуму, зіру та коріандр. Збиваємо все до однорідної маси.

3. В овочі додаємо пасту карі та злегка присмажуємо. Потім заливаємо кокосовим молоком і тушкуємо на повільному вогні п'ять хвилин. У цей час нарізаємо кубиком курку (замість філе можна взяти стегно без шкіри - воно смачніше).

4. Індуси овочі залишають просто підсмаженими, а я перебиваю блендером і протираю через сито. У протертий овочевий соус кладу нарізану курку та тушкую до готовності. При цьому доводжу до смаку сіллю, цукром та соком лимона.

5. Тепер варимо рис басматі для гарніру. Готову курку карі подаємо з рисом, прикрашаємо кінзою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X