Культова сосиска. У Німеччині відзначили 70-річчя з дня винаходу каррівурст
У вересні Німеччина відзначає 70-річчя з дня винаходу популярної в країні страви — смаженої сосиски з кетчупом і спеціями каррівурст.
Знаменитому німецькому фастуфуду каррівурст виповнилося 70 років. Це знаменита смажена німецька сосиска з рубаної свинини, а згідно з деякими рецептами з додаванням яловичини, полита кетчупом і посипана порошком карі. Її винайшла у вересні 1949 року Герта Хойвер, власниця закусочної в західному районі Берліна Шарлоттенбург, куди часто заходили англійські солдати.
Одного разу їй спало на думку додати до традиційної смаженої сосиски братвурст кетчуп, вустерский соус і індійські спеції каррі, якими з нею щедро ділилися солдати.
Сосиски смажать в киплячому маслі до утворення скоринки, нарізають на шматочки та подають з кетчупом і каррі. Як гарнір до каррівурст йде картопля фрі також із додаванням каррі. Незвичне смакове поєднання дуже швидко завоювало серця городян. Відтоді в Німеччині щороку з'їдають близько 800 млн каррівурст, повідомляє Reuters.

Примітно, що вдячні жителі Берліна на честь 60-річчя ситної страви відкрили гастрономічний Музей каррівурст на Шютценштрассе. Він розповідає не тільки історію винахідника страви Герти Хойвер, знайомить зі спеціями, які йдуть в страву та розповідає їхню історію, а також простежує зміни смакових вподобань людей протягом 5 тис. років. При музеї працює кафе, в якому можна спробувати сосиски в поєднанні найрізноманітнішими соусами. У 2019 року на честь 70-річчя каррівурст заснували пам’ятну медаль, яку можна придбати за 13 євро.
