Кулінарний експерт пояснив, чому українські ресторани часто кращі за європейські
Кулінарний експерт Євген Клопотенко пояснив журналу НВ, що висока якість їжі в українських ресторанах - це відповідь на високі запити споживачів.
На його думку, навіть ресторани середнього рівня в Україні часто кращі, ніж аналогічні заклади у Європі. "Ми дуже швидко розвиваємося", - вважає Клопотенко.
Те саме говорить і Михайло Бейлін, співвласник мережі ресторанів La Famiglia.
"Ми всі конкуруємо за споживача, у якого високі вимоги, але не так багато грошей, - пояснює він. - Конкуренція змушує гравців робити якісний продукт".
А ще у країні з'явилися хороші місцеві продукти, каже ресторатор Майкл Дон, співзасновник групи USG Holding (колишня Світова карта). У своїх закладах він продає, наприклад, українські сири і домашні ковбаски.
Ще одну причину поліпшення якості їжі в українських ресторанах назвав американець Нік Піацца, гендиректор інвесткомпанії SP Advisors, який уже 20 років живе і працює в Україні.
На його думку, економічний колапс, який настав після революції, знизив ціну орендних площ до розумної. А це спричинило відкриття сотень нових ресторанів, які приділяють більше уваги самій їжі, ніж інтер'єру. "Усе це призвело до буму якості їжі в цій індустрії", - впевнений Піацца.
Читайте повний текст матеріалу у свіжому номері журналу НВ - №6 від 21 лютого 2019 року
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life