«Справжня екзотика». Рецепт буковинської мамалиги від Лілії Ребрик
Мамалига — це проста і ситна каша із кукурудзяного борошна, яка є традиційною для багатьох народів. Телеведуча Лілія Ребрик поділилась своїм сімейним рецептом цієї страви.
Буковинський рецепт акторка опублікувала у своєму Instagram. «Без чого ми не обійшлися на тому святковому столі? Звісно, без Буковинської мамалиги! Для нас ця страва — традиційна, а для когось круто заварена каша з кукурудзяного борошна — справжня екзотика!», — розповіла Ребрик
Інгредієнти:
- 2,5 склянки води
- 1 склянка кукурудзяного борошна
- Сіль
Як приготувати мамалигу? Воду закип’ятити та вкинути туди дрібку борошна, розмішати та простежити, щоб не утворилось грудочок. Воду посоліть, а коли вона повністю закипить, поступово висипайте склянку борошна і постійно помішуйте. Важливо! Для приготування мамалиги потрібно саме кукурудзяне борошно, а не крупа.
Варити її потрібно приблизно 15 хвилин на маленькому вогні, помішуючи дерев’яною лопаткою або паличкою. Коли кукурудзяна каша досить загусне і буде готовою, її потрібно перевернути на дерев’яну дошку. За традицією нарізають мамалигу ниткою, але якщо скористатися звичайним ножем, на смак це не вплине.
З чим подавати мамалигу? Буковинський варіант поленти найкраще подавати як гарнір до тушеного м’яса з соусом або білих грибів у сметані. Також вона добре поєднується зі шкварками та потертою овечою бринзою.
Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик поділилася рецептом легкого супу з індички і зеленого горошку, а також розповіла, як проводить розвантажувальні дні після свят.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life