Баклажани, перці та кукурудза. Як смачно запекти сезонні овочі - поради шеф-кухарів

10 серпня, 03:52
Ектор Хіменес-Браво готує баклажани з м’ясною начинкою та тапінадом (Фото:mariana medvedeva / unsplash)

Ектор Хіменес-Браво готує баклажани з м’ясною начинкою та тапінадом (Фото:mariana medvedeva / unsplash)

Ділимося рецептами Ектора Хіменеса-Браво та Олексія Юсупова.

Серпень — райський час для вегетаріанців, адже останній місяць літа балує особливим розмаїттям сезонних овочів. Вони, однак, настільки спілі, соковиті та наповнені смаком, що навіть найзатятіші м’ясоїди не встоять перед ароматом запечених баклажанів і перця, не кажучи вже про кукурудзу.

Відео дня

Розповідаємо, як смачно запекти сезонні овочі.

Рецепт запечених баклажанів по-сицилійськи від Ектора Хіменеса-Браво

Інгредієнти:

  • Баклажан — 1 шт.
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Начинка:

  • Цибуля — 50 г
  • Часник — 20 г
  • Фарш будь-який — 100 г
  • Томати пелаті — 50−100 г
  • Сіль, перець
  • Моцарела

Тапінад:

  • Оливки зелені без кісточки — 100 г
  • Волоський горіх — 50 г
  • Пармезан — 50 г
  • Оливкова олія — 75 г
  • Базилік — 10 г
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Розрізаємо баклажан на дві частини, у кожній робимо надрізи навхрест. Змащуємо оливковою олією, солимо та перчимо, добре розтираємо. Ставимо у духовку на 20 хвилин при 180 °C.

2. Нарізаємо цибулю та часник, обсмажуємо на пательні з олією, сіллю та перцем. Додаємо фарш, добре перемішуємо та смажимо. Додаємо на пательню томати пелаті.

3. У блендері змішуємо оливки, волоські горіхи, пармезан, оливкову олію та базилік, збиваємо до однорідної маси.

4. Дістаємо баклажан, викладаємо на нього суміш з фаршем, посипаємо моцарелою та ставимо у духовку на 5 хвилин при 200 °C. Викладаємо на страву тапінад, додаємо трішки оливкової олії та прикрашаємо базиліком.

Готово!

Рецепт запеченої кукурудзи від Олексія Юсупова

«Якщо ви все ще варите кукурудзу, кидайте цю справу! Безглузде заняття. Весь чудовий смак залишається у воді і виливається в раковину», — написав кулінар.

Інгредієнти:

  • Кукурудза
  • Сіль
  • Вершкове масло
  • Паприка, перець чилі, зіра, часник, чабер за смаком
facebook.com/Юсупов Алексей (Chef)
Фото: facebook.com/Юсупов Алексей (Chef)

Приготування:

Беремо кукурудзу, натираємо її маслом та улюбленими спеціями. Загортаємо кукурудзу в фольгу та запікаємо 35 хвилин при температурі 180 °C.

Готово!

Також кількома варіантами приготування кукурудзи поділився шеф-кухар Андрій Величко. Він пропонує готувати кукурудзу з бринзою, з сіллю, з сиром із пліснявою, з песто чи на грилі з сирним соусом. Рецепти шукайте за посиланням.

Рецепт запеченого перцю від Олексія Юсупова

«Це найкраща літня атакуюча закуска до вина. Я подавав її в різний час у різних варіантах, але найперший рецепт — найпростіший і найкращий», — описав рецепт кулінар.

Інгредієнти:

  • Червоний солодкий перець
  • Олія
  • Настояна на естрагоні та часнику оливкова олія
  • Вершковий сир
  • Шевр
  • Естрагон
  • Етрагонове песто
  • Пекмез чи наршараб
facebook.com/Юсупов Алексей (Chef)
Фото: facebook.com/Юсупов Алексей (Chef)

Приготування:

1. Промиваємо перець, більше ніяк не обробляємо. Змащуємо олією та запікаємо в духовці при температурі 180 °C 20 хвилин, перевертаємо, запікаємо ще 20.

2. Виймаємо перці у миску, закриваємо плівкою і лишаємо на 10−15 хвилин. Потім чистимо: акуратно відокремлюємо плодоніжку, очищаємо перець від шкірки, вона має сходити сама. Надрізаємо перець вздовж, розпластуємо і ретельно чистимо від насіння. Плодоніжку зберігаємо, а перець заливаємо особливою оливковою олією. Олія, в ідеалі, має бути настояна на естрагоні з додаванням часнику. Саме не прогріта, а настояна на спеціях.

3. Наступного дня (мінімум!) можна подавати. Будь-який свіжий шевр (козячий сир), змішуємо з вершковим сиром, додаємо дрібно нарізаний естрагон, буквально на кінчику ножа. Формуємо чималу кнелю та загортаємо в перець, намагаючись надати йому первісної форми. Повертаємо на місце плодоніжку, викладаємо на тарілку, зверху виливаємо столову ложку олії в якому перець маринувався, викладаємо чайну ложечку естрагонового песто, а потім те, що змушує всі ці смаки в роті вибухати переможним салютом — краплю-дві гранатового пекмезу чи наршарабу, увареного гранатового соку. Фінішуємо пластівцями малдонської солі.

Смачного!

Швидшим і простішим рецептом приготування запеченого перцю поділився також Володимир Ярославський.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X