Для настрою. 13 коктейлів, які потрібно спробувати до Нового року 2020

29 грудня 2019, 11:37

Що робити, якщо грудень добігає кінця, а відчуття свята від наближення 2020 року так і не настало? Київські бармени знають, що запропонувати, щоб виправити ситуацію.

Від класики світової до класики київської і яскравої екзотики — вибирайте.

Americano, Garibaldi, Paris

Milano Torino Vermuteria — вул. Прорізна, 6

Americano (Фото: Milano Torino)
Americano / Фото: Milano Torino

Класика сьогодні - не те саме, що класика вчора. Відкрийте для себе заново знаменитий коктейль Americano (195 грн) в вермутерії Milano Torino. Тут його готують на унікальному бленді вермуту і біттера, який надає напоєві кавові і копчені ноти. Подається напій з фермерською копченою Гаудою у якості декору, який допомагає розкрити смак коктейлю. У «звичайному» Garibaldi (195 грн), коктейлі з грейпфрутового соку і біттера Campari, останній замінили власним блендом біттерів, і напій перестав бути звичайним.

Відео дня
коктейль Garibaldi (Фото: Milano Torino)
коктейль Garibaldi / Фото: Milano Torino

Яскравий смак цитрусового фрешу переплітається з гіркотою хінного дерева, римської ромашки і червоного сандалу. Декор — алкогольне желе, яке доповнить смаковий досвід.

Любителям солодких напоїв сподобається Paris (235 грн) — коктейль на вербовому джині з лікером смородини і французьким полиновим вермутом, який дарує яскравий смак трав і спецій.

Paris (Фото: Milano Torino)
Paris / Фото: Milano Torino

Гарячий Тодді, Ірландська кава, глінтвейн

Лобі бар — Готель Прем'єр Палас, б. Тараса Шевченка / вул. Пушкінська, 5−7 / 29

Коктейль Hot Toddy (Фото: Premier Palace)
Коктейль Hot Toddy / Фото: Premier Palace

Шеф-бармен Прем'єр Паласу Павло Скрипник — майстер авторських коктейлів, тому і класика в його інтерпретації неординарна. Похмурий день, дощ, сніг, сльота? Відповіддю буде гарячий коктейль.

Irish Coffee (Фото: Premier Palace)
Irish Coffee / Фото: Premier Palace

Такий як Хот Тодді з ромашковим чаєм, яблучним джемом і бренді Арарат (220 грн). Глінтвейн, приготований з кращого червоного сухого вина з додаванням домашнього англійського апельсинового джему, який приносять з медом, щоб можна було відчути всі відтінки смаку напою (220 грн). Майстерно приготована Ірландська кава з віскі і вершками (270 грн).

Mika Levalampi
Фото: Mika Levalampi

Сапфірова нескінченність

boutiquebar Biancoro — Mandarin Plaza, 3-й пов., вул. Басейна, 4

Дива трапляються, і незадовго до Нового року шеф-бармен Ірина Машихіна повернулася в boutiquebar Biancoro, який вона залишила раніше цього року. А значить, ви знаєте, де знову можна випити легендарну Сапфірову нескінченність (229 грн) з її рук — коктейль на основі джину Bombay Sapphire з лікером Mandarine Napoleon, соком грейпфруту, гренадином, що приніс Ірині перемогу на міжнародному чемпіонаті і став барною класикою столиці.

Golda

GOL’DAbar — вул. Шота Руставелі, 12

GOL'DAbar
Фото: GOL'DAbar

Авторської коктейль Марини Левадної ідеально підходить для початку вечора, це аперитив, легкий, свіжий і ароматний, квітково — цитрусовий. Секрет смаку — в ретельно підібраних інгредієнтах: джин Hendrick’s з додаванням болгарської троянди і свіжого огірка, французький лікер квітів з дикої бузини, квіти гібіскуса, лаймовий фреш, апельсиновий біттер і - куди ж без улюбленого просекко: італійське ігристе завершує напій. 250 грн.

Panda

Who&Why Drinkery — вул. Ярославів Вал, 21а / 20, з 18:00

Who & Why
Фото: Who & Why

Як кажуть гості Who&Why, це ніби злітати в Таїланд. Кисло-солодкий коктейль насичений ароматами фруктів і кокосу і володіє надзвичайно горіхово-вершковим смаком пандана. У складі: джин Jodhpur, жжін Nordes, обидва, кокос, яблуко, сауер-мікс. 240 грн.

Norman Fog

Буду позже — Крутий спуск, 6/2

Буду пізніше
Фото: Буду пізніше

Смак коктейлю на основі кальвадосу з аперолем — солодкий з кислинкою, в післясмаку відчувається легкий димок завдяки тому, що в коктейль додано пару крапель мескалю.

Grinch

Бістро Forever Young — вул. Басейна, 5Б

Forever Young
Фото: Forever Young

Ім'я викрадача Різдва носить кисло-солодкий, терпкий коктейль, що обволікає, з японським зеленим чаєм матча, горілкою Absolut Citron, апельсиновим біттером, сиропом лемонграсу і домашнім мигдальним молоком. Друга назва коктейлю — «викрадач сердець», адже не повернутися за ним неможливо. 250 грн.

Jungle Baijuice і Red

Barman Dictat — вул. Хрещатик, 44Б, з 18:00

Коктейль Jungle Baijuice (Фото: Barman Dictat)
Коктейль Jungle Baijuice / Фото: Barman Dictat

Ще екзотики? У Бармендіктаті її досить, адже в бар завезли рідкісний в наших краях алкоголь — байдзю. У світі це алкогольний напій № 1 по виробництву, адже виробляють і п’ють його в Китаї, а значить, багато. До Києва привезли преміальну продукцію з історичних винокурень Wuliangye і Shuijingfang Wellbay.

Авторські коктейлі з байдзю приготували Ашот Галстян і Карина Попушина: Jungle Baijuce (410 грн) з байдзю, горілкою, Сampari, малиновим і міндальнимй сиропами, соками лимону і апельсину й шоколадним біттером. Red (200 грн) — один з п’яти прозорих коктейлів спеціального зимового меню. У складі: байдзю, текіла, коричнева шнапс, сухий вермут, селеровому біттер.

Paper Crane - ще один коктейль на байдзю в Barman Dictat (Фото: Barman Dictat)
Paper Crane - ще один коктейль на байдзю в Barman Dictat / Фото: Barman Dictat

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X