З ковбасою чорізо. Рецепт запеченого кролика з картоплею
Фуд-блогер і фуд-фотограф Анна Теличко поділилася незвичайним рецептом кролика з молодою картоплею.
«Ви просили щось м'ясне. Думала, чим би вас здивувати. Так щоб смачно, і просто?! ⠀
Сезон молодої картоплі нагадав мені про одну з улюблених страв - запечений кролик з чорізо і молодою картоплею. Це смакота. Поєднання смаків - ідеальне. Зробіть ще салат зі свіжих овочів і легкою заправкою. Буде дуже смачно", - написала фуд-блогер.
Більше рецептів Анни Телчико можна знайти в її кулінарному акаунті @shootbeforeeat.
Рецепт запеченого кролика з чорізо та картоплею
Інгредієнти:
- 1 кролик, розділений на шматочки
- 2 середні цибулини
- 2 зубчики часнику
- 4 ст.л. оливкової олії
- 1 гілочка свіжого розмарину, нарізаного
- 150 г чорізо (тонко нарізаного)
- 120 мл сухого білого вина
- 100-105 мл курячого або овочевого бульйону
- 800 г маленької молодої картоплі
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 180°C.
Молоду картопля помийте, очистіть від сміття, але не зчищайте шкірку. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини, або більш дрібні частини за бажанням.
У сковороді нагрійте олію та обсмажте в ній кролика, до золотистої скоринки.
Візьміть керамічну форму для запікання (якщо використовуєте металеву форму - застеліть її попередньо пергаментом), помістіть у неї шматочки кролика і картоплю. Додайте зубчики часнику (неочищені), шматочки цибулі, посипте розмарином, сіллю та перцем, налийте вино і бульйон.
Готуйте в розігрітій духовці 1 годину, або до тих пір поки картопля і м'ясо не стануть м'якими. У процесі готування переверніть кролика кілька разів. Якщо необхідно, долийте бульйон.
За 15 хвилин до закінчення приготування додайте чорізо.
Подавайте готову страву з білим вином із квітковими нотками.
Смачного!
- Автентичний іспанський рецепт. Тетяна Литвинова поділилася секретами приготування паельї з кроликом
- На природі. Як приготувати азербайджанський джиз-биз із субпродуктів і молодих овочів
- Як стати успішним фуд-блогером. П’ять порад від фуд-стилістки й бренд-шефа Good Bread from Good People Анни Теличко
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.