З ковбасою чорізо. Рецепт запеченого кролика з картоплею

8 серпня 2021, 03:29

Фуд-блогер і фуд-фотограф Анна Теличко поділилася незвичайним рецептом кролика з молодою картоплею.

«Ви просили щось м'ясне. Думала, чим би вас здивувати. Так щоб смачно, і просто?! ⠀

Сезон молодої картоплі нагадав мені про одну з улюблених страв - запечений кролик з чорізо і молодою картоплею. Це смакота. Поєднання смаків - ідеальне. Зробіть ще салат зі свіжих овочів і легкою заправкою. Буде дуже смачно", - написала фуд-блогер.

Відео дня

Більше рецептів Анни Телчико можна знайти в її кулінарному акаунті @shootbeforeeat.

Рецепт запеченого кролика з чорізо та картоплею

Інгредієнти:

  • 1 кролик, розділений на шматочки
  • 2 середні цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 1 гілочка свіжого розмарину, нарізаного
  • 150 г чорізо (тонко нарізаного)
  • 120 мл сухого білого вина
  • 100-105 мл курячого або овочевого бульйону
  • 800 г маленької молодої картоплі
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Розігрійте духовку до 180°C.

Молоду картопля помийте, очистіть від сміття, але не зчищайте шкірку. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини, або більш дрібні частини за бажанням.

У сковороді нагрійте олію та обсмажте в ній кролика, до золотистої скоринки.

Візьміть керамічну форму для запікання (якщо використовуєте металеву форму - застеліть її попередньо пергаментом), помістіть у неї шматочки кролика і картоплю. Додайте зубчики часнику (неочищені), шматочки цибулі, посипте розмарином, сіллю та перцем, налийте вино і бульйон.

Готуйте в розігрітій духовці 1 годину, або до тих пір поки картопля і м'ясо не стануть м'якими. У процесі готування переверніть кролика кілька разів. Якщо необхідно, долийте бульйон.

За 15 хвилин до закінчення приготування додайте чорізо.

Подавайте готову страву з білим вином із квітковими нотками.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X