Крепи, панкейки та фаріната. 15 видів млинців з різних країн світу

23 лютого 2020, 03:02

Завтра в Україні почнуть святкувати Масляну, яка в цьому році проходить з 24 лютого по 1 березня.

На честь одного з найбільш ситних свят року представляємо 15 різновидів млинців, традиційних для різних куточків планети.

Доса, Південна Азія

Тонкі, гострі, хрусткі та блискучі млинці, виготовлені з ферментованого тіста з рису та сочевиці. Індійці люблять їсти досу на сніданок, додавши овочеву начинку, наприклад, пряну картоплю.

Відео дня

© Nicolas Mirguet/Flickr
© Nicolas Mirguet/Flickr Фото:

Поферті, Голландія

Улюблені ласощі голландців на ярмарках і карнавалах. Маленькі пишні млинці, які подаються з топленим маслом і цукровою пудрою.

© Nathan Van Driel/Flickr
© Nathan Van Driel/Flickr Фото:

Качапа, Південна Америка

Товсті кукурудзяні млинці, які подаються з начинкою з м’якого білого сиру. Купити смаколик можна у вуличних кіосках по всій Венесуелі та Колумбії.

© last beautiful heart/Flickr
© last beautiful heart/Flickr Фото:

Інжира, Ефіопія та Еритрея

Популярна в цих двох африканських країнах страва з борошна тефф, яка одночасно є і ласощами, і посудом. Такі млинці наповнюють м’ясом або овочами, а потім відривають по шматочку тіста і набирають цими шматочками їжу, як ложкою.

© eesti/Flickr
© eesti/Flickr Фото:

Кайзершмаррн, Австрія

Солодка страва, що нагадує подрібнені шматочки омлету. Цей пишний млинець посипають карамеллю, прикрашають яблуками, вишнями або мигдалем.

© pspechtenhauser/Flickr
© pspechtenhauser/Flickr Фото:

Мсемен, Марокко

Тонкі маслянисті млинці з манної крупи з солодкою або солоною начинкою. Тісто для мсемена обсмажується або запікається.

© Capitu (ou Marcela)/Flickr
© Capitu (ou Marcela)/Flickr Фото:

Паннукакку, Фінляндія

Товсті, запечені в духовці, млинці, які подаються з ягодами та великою кількістю крему.

© Jjohanna98/Flickr
© Jjohanna98/Flickr Фото:

Окономіякі, Японія

Смажений коржик із суміші яєчного тіста і капусти, наповнений будь-якою начинкою від сиру до восьминога і посипаний сушеним тунцем, маринованим імбирем або майонезом. Іноді називають «японською піцою».

© luke chan/Flickr
© luke chan/Flickr Фото:

Фаріната, Італія

Італійці дуже люблять ці тонкі, прісні млинці з нуту. Також ласощі популярні на південному узбережжі Франції, де страва називається сокка.

© Stijn Nieuwendijk/Flickr
© Stijn Nieuwendijk/Flickr Фото:

Бінг, Китай

Млинці, приготовані з пшениці. В якості начинки часто кладуть качку і зелену цибулю, фаршировані яйця або м’ясо.

© Garrett Ziegler/Flickr
© Garrett Ziegler/Flickr Фото:

Рагмунк, Швеція

Ніжні та ситні картопляні млинці, обсмажені в олії й подані зі свининою і брусничним джемом.

© Evan Johnson/Flickr
© Evan Johnson/Flickr Фото:

Крепи, Франція

Тонкі, золотисті млинці, які можна подавати з солодкими або солоними начинками. Відомий французький десерт Креп Сюзетт поливають апельсиновим лікером і посипають цукром.

© Lynn Chen/Flickr
© Lynn Chen/Flickr Фото:

Апам балик, Південно-Східна Азія

Популярна вулична їжа в Малайзії, Сінгапурі та Індонезії. Ці млинці, як правило, солодкі, наповнені арахісовим маслом, кунжутом або шоколадом.

© mat_gebu/Flickr
© mat_gebu/Flickr Фото:

Панкейки, США

Пишні оладки, викладені шарами, між якими розташовують шматочки банана, чорницю, кленовий сироп або хрусткий бекон.

© Amanda Morari/Flickr
© Amanda Morari/Flickr Фото:

Хопперси, Шрі-Ланка

Золотисті, хрусткі по краях і м’які по центру, ці млинці посипають каррі або соусом реліш. Іноді подають разом з яєчнею.

© Deirdre/Flickr
© Deirdre/Flickr Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X