«Спогад з дитинства». Рецепт запашних та пухких кренделів від Алекса Якутова

Запашні та пухкі кренделі від Алекса Якутова (Фото:composter-box@mail/depositphotos)
Духмяний аромат солодких кренделів в більшості з нас пробуджує спогади дитинства. А 26 квітня ми маємо святкову нагоду їх приготувати, адже сьогодні відзначають День кренделя.
Шеф Нового каналу радить готувати ласощі з дітьми, аби весело провести час на кухні. Тож сьогодні варто спробувати легкий рецепт кренделів від Шефа, експерта реаліті На ножах Нового каналу Алекса Якутова.
— Я називаю їх кренделями, як у мами. Вона пекла ці ласощі з цедрою мандарина. Але не просто натирала цитрусові на тертку. Ми спочатку сушили цедру мандаринів, а після цього мама дрібно-дрібно нарізала її, — каже Алекс Якутов. — Коли вона випікала кренделі, вдома стояв неймовірний запах мандаринів. Ось такий спогад з дитинства.
Кренделі: рецепт
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт.
- вершкове масло — 120 г.
- цукор — 100 г (і трохи для посипки).
- молоко — 300 мл (і 1 ст. л. для помазки).
- борошно — 500 г.
- розпушувач — 1 ч. л.
- сода — 1 ч. л.
- сіль — дрібка.
Спосіб приготування:
- Збийте вилкою яйця з цукром. Додайте масло і перетріть усе разом. Влийте молоко та ретельно перемішайте до однорідної маси.
- Змішайте сухі інгредієнти — борошно, розпушувач, соду та сіль.
- Тепер поєднайте суху та рідку суміші, добре перемішуючи. Вимісіть тісто руками, перекладіть у невелику миску й замотайте харчовою плівкою. Дайте постояти 15−20 хвилин.
- Розділіть тісто на кілька частин. Закрутіть їх у вигляді кренделів. А якщо готуєте з дитиною, то можете виліпити ласощі такої форми, як вам захочеться.
- Викладіть кренделі на деко, застелене пергаментним папером для випічки. Змажте їх молоком і посипте цукром.
- Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте кренделі приблизно 20 хвилин. Вони мають стати рум’яними і золотавими.