«Спогад з дитинства». Рецепт запашних та пухких кренделів від Алекса Якутова

26 квітня, 20:01
Запашні та пухкі кренделі від Алекса Якутова (Фото:composter-box@mail/depositphotos)

Запашні та пухкі кренделі від Алекса Якутова (Фото:composter-box@mail/depositphotos)

Духмяний аромат солодких кренделів в більшості з нас пробуджує спогади дитинства. А 26 квітня ми маємо святкову нагоду їх приготувати, адже сьогодні відзначають День кренделя.

Шеф Нового каналу радить готувати ласощі з дітьми, аби весело провести час на кухні. Тож сьогодні варто спробувати легкий рецепт кренделів від Шефа, експерта реаліті На ножах Нового каналу Алекса Якутова.

Відео дня

 — Я називаю їх кренделями, як у мами. Вона пекла ці ласощі з цедрою мандарина. Але не просто натирала цитрусові на тертку. Ми спочатку сушили цедру мандаринів, а після цього мама дрібно-дрібно нарізала її, — каже Алекс Якутов. — Коли вона випікала кренделі, вдома стояв неймовірний запах мандаринів. Ось такий спогад з дитинства.

Кренделі: рецепт

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт.
  • вершкове масло — 120 г.
  • цукор — 100 г (і трохи для посипки).
  • молоко — 300 мл (і 1 ст. л. для помазки).
  • борошно — 500 г.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • сода — 1 ч. л.
  • сіль — дрібка.

Спосіб приготування:

  1. Збийте вилкою яйця з цукром. Додайте масло і перетріть усе разом. Влийте молоко та ретельно перемішайте до однорідної маси.
  2. Змішайте сухі інгредієнти — борошно, розпушувач, соду та сіль.
  3. Тепер поєднайте суху та рідку суміші, добре перемішуючи. Вимісіть тісто руками, перекладіть у невелику миску й замотайте харчовою плівкою. Дайте постояти 15−20 хвилин.
  4. Розділіть тісто на кілька частин. Закрутіть їх у вигляді кренделів. А якщо готуєте з дитиною, то можете виліпити ласощі такої форми, як вам захочеться.
  5. Викладіть кренделі на деко, застелене пергаментним папером для випічки. Змажте їх молоком і посипте цукром.
  6. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте кренделі приблизно 20 хвилин. Вони мають стати рум’яними і золотавими.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X