Секрет кремової текстури. Рецепт картопляного супу-пюре від шеф-кухаря

3 грудня 2021, 04:19
Для подачі до супу варто додати бекон та сухарики (Фото:bhofack2/depositphotos.com)

Для подачі до супу варто додати бекон та сухарики (Фото:bhofack2/depositphotos.com)

Алекс Якутов, головний шеф реаліті Пекельна кухня, розповів, як приготувати незвичайну першу страву з картоплі.

Картопля - один із основних інгредієнтів практично будь-якого супу, проте мало хто готує першу страву з цим продуктом у головній ролі. Подібна страва під назвою картопляний айнтопф існує в німецькій кухні, проте її рідко перебивають у крем-суп. Але якщо у світі існує рідке пюре та суп з картоплі, чому б не об'єднати їх і не приготувати першу страву кремової консистенції з картоплею у головній ролі? Секретами приготування поділився «пекельний шеф» Алекс Якутов.

Відео дня

julia kicova / unsplash
Фото: julia kicova / unsplash

Крем-суп із картоплі

Інгредієнти

Цвітна капуста 1 головка

Картопля 500 г

Цибуля 1 шт.

Часник 1 зубчик

Олія 50 г

Чабрець 50 г

Молоко 100 г

Вершки 100 г

Бульйон 1 л

Чорний перець, мускатний горіх за смаком

Бекон 200 г

Сухарі 200 г

Кінза, м'ята за смаком

Інструкція приготування

  1. Обсмажте капусту крупними шматками. Потім обсмажте цибулю та часник.
  2. Поріжте кубиками відварену картоплю і обсмажте її.
  3. Змішайте картоплю, капусту, цибулю та часник. Протушкуйте все разом протягом декількох хвилин, а потім збийте в блендері. Процідіть через сито.
  4. Додайте до страви: сушений чебрець, молоко, вершки та будь-який бульйон. Проваріть усе разом.
  5. Додайте кінзу, м'яту, чорний перець, натріть мускатний горіх і перемішайте. Викладіть бекон та сухарі. Поставте на кілька хвилин у духовку.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X