«Простий, але магічний». Рецепт крем-брюле з гречкою від Ольги Мартиновської

Гречка в рецепті замінює ваніль (Фото:max griss / unsplash)
Шеф-кухарка та суддя проєктів МастерШеф поділилася нетиповим рецептом французького десерту.
«Крем-брюле — один із моїх найулюбленіших десертів! Такий простий і водночас такий магічний! Кожен поважаючий себе турист по приїзду в Париж сяде на тераску бістро, замовить каву і crème-brûlé, трісне ложечкою карамельну скоринку, посміхнеться і повторить la vie est belle! В Париж ми з вами поїдемо потім, а крем-брюле треба приготувати і з'їсти вже зараз! Традиційно його готують ванільним, але можна імпровізувати і насичувати його будь-якими улюбленими смаками. В мене було трохи гречки», — написала у своїх соцмережах кулінарка.
Рецепт крем-брюле з гречкою
Інгредієнти на 1 порцію:
- 150 мл вершків від 20 до 30% жирністю
- 1 жовток
- 15−20 г цукру + 20 грамів коричневого цукру для скоринки
- трохи гречки замість ванілі