Пробуйте нове. Як приготувати котлети з сочевиці

29 березня 2020, 00:20

Овочеві котлети з сочевиці і гороху не менше смачні за м’ясні, а ще дуже корисні.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Коли мова заходить про котлети, у більшості людей виникає асоціація з соковитим м’ясним фаршем, засмаженим до ніжної золотистої скоринки. Але котлети можуть бути не тільки м’ясними, а й овочевими. Наприклад, котлети з сочевиці з горохом стануть відмінною заміною м’ясному варіанту, для тих, хто не їсть м’ясо або дотримується посту. Але і любителі м’яса не відмовляться від такої неймовірно смачної страви. Рецептом овочевих котлет з НВ STYLE поділився кулінарний експерт Евген Клопотенко. Автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар Євген Клопотенко є реформатором шкільного харчування — він отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування в школах.

Відео дня

Як приготувати сочевичні котлети?

Інгредієнти:

  • Сочевиця (зелена) — 150 г
  • Зелений горошок (заморожений) — 150 г
  • Картопля (відварена без шкірки) — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Кмин (мелений) — 1 дрібка
  • Соняшникова олія — 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі - 4 ст. л.
  • Сіль і перець — за смаком

Для соусу:

  • Йогурт (натуральний) — 150 г
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Часник — 1 зубчик

Сочевицю відваріть до готовності в підсоленій воді протягом 15−20 хвилин. Горошок відваріть в киплячій воді протягом 10 хвилин. Горошок і варену картоплю потовчіть пресом для картоплі.

Цибулю почистіть і дрібно поріжте, моркву потріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на сковорідці з олією до прозорості цибулі. Додайте відварену сочевицю і тушкуйте 2−3 хвилини. Перекладіть піджарку в каструлю і подрібніть занурювальним блендером до стану пюре.

Змішайте в мисці горохово-картопляне пюре з овочевою піджаркою, додайте мелений кмин, сіль і перець за смаком. Сформуйте з маси невеликі котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на сковороді з соняшниковою олією до золотистої скоринки.

Приготуйте соус: змішайте йогурт, оливкову олію і подрібнений зубчик часнику. Подавайте котлети разом із соусом. Якщо дотримуєтеся посту, соус можна просто виключити.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X