Як в Компоті. Рецепт котлет із трьох видів м’яса від Сави Лібкіна

4 червня 2020, 03:23

Котлети з трьох видів м’яса — телятини, яловичини і свинини — класичний варіант. Рекомендуємо їх приготувати за фірмовим рецептом ресторанів Компот від Савелія Лібкіна.

Одеський ресторатор Савелій Лібкін розповів, як приготувати котлети з трьох видів м’яса. Такі котлети готують в кафе Компот в Одесі з першого дня відкриття. Котлети називають 3D через поєднання телятини, яловичини і свинини. Пропонуємо приготувати котлети на власній кухні за рецептом Сави Лібкіна.

Відео дня

Як приготувати котлети?

Складові:

  • телятина — 500 г
  • яловичина — 500 г
  • свинина — 500 г
  • молоко — 100 г + для хліба
  • черствий батон — 150 г + для хлібної крихти
  • сіль, перець
  • 3 жовтки
  • оливкова олія

Нарізаємо свинину, яловичину та телятину невеликими шматочками. Відрізаємо скоринки від хліба і нарізаємо його шматочками. Заливаємо хліб молоком.

Подрібнюємо м’ясо в м’ясорубці. Віджимаємо хліб і так само подрібнюємо в м’ясорубці. Додаємо у фарш 3 жовтки, сіль і мелений перець. Змочуємо руки в холодній воді, перемішуємо фарш і відбиваємо. Додаємо у фарш молоко і ще раз перемішуємо. Змочуємо руки і стіл холодною водою і відбиваємо фарш. Формуємо котлети.

Для приготування хлібної крихти подрібнюємо в блендері черствий батон. Посипаємо котлети хлібною крихтою з усіх боків і за допомогою ножа надаємо їм приплющену довгасту форму.

Розігріваємо оливкову олію на сковороді, викладаємо котлети і смажимо 2 хвилини з кожного боку. В кінці приготування накриваємо котлети кришкою, кілька хвилин тримаємо на вогні і вимикаємо. Смачного!

Як приготувати котлети: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X