Символ столиці. Простий рецепт котлети по-київськи

2 грудня 2022, 04:57
Перед тим, як формувати котлети, потрібно заморозити пряне масло (Фото:Alex33#33 / depositphotos.com)

Перед тим, як формувати котлети, потрібно заморозити пряне масло (Фото:Alex33#33 / depositphotos.com)

Публікуємо рецепт фуд-блогерки @anny.cooking, яким вона поділилася у своєму Instagram.

Оригінально ця котлета ніяк не була пов’язана з Києвом, а назву їй придумали досить випадково. Однак з роками ця страва стала справжнім кулінарним символом столиці, поруч із перепічкою, сухим варенням і київським тортом.

Відео дня

Рецепт котлети по-київськи

Інгредієнти на 10 котлет:

  • 1 кг курячого фаршу
  • 1 ч.л. солі
  • 1/3 ч.л. перцю молотого
  • 200 г вершкового масла
  • пучок кропу
  • 2−3 зубчика часнику
  • 1/3 ч.л. солі для масла
  • 300−500 мл олії для смаження

Для панірування:

  • 4 яйця
  • борошно
  • 1 паковання панірувальних сухарів

Приготування:

1. Наріжте кріп, часник натріть і змішайте їх із м’яким маслом і сіллю. Долонями сформуйте 10 овалів із масла і відправте їх у морозилку.

2. Додайте до фаршу сіль і перець, перемішайте.

3. Змочіть руки водою та формуйте котлети: візьміть 1 ст.л. фаршу, всередину викладіть заморожений шматочок масла і, за бажанням, шматочок сиру, загорніть масло фаршем і відкладіть на дощечку. Повторіть те саме з кожною котлетою.

4. Щоб запанірувати котлети, збовтайте яйця, окремо насипте в дві миски борошно і сухарі. Спершу обваляйте кожну котлету в борошні, потім в яйці, в сухарях, знову в яйці та знову в сухарях.

5. Розігрійте олію для смажіння до кипіння, зменшіть вогонь на мінімальний і обсмажуйте котлети по 4−5 хвилин.

Подавайте до столу відразу гарячими. Якщо подаєте пізніше, розігрійте у духовці впродовж 10 хвилин при температурі 200С.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X