Символ столиці. Простий рецепт котлети по-київськи

Перед тим, як формувати котлети, потрібно заморозити пряне масло (Фото:Alex33#33 / depositphotos.com)
Публікуємо рецепт фуд-блогерки @anny.cooking, яким вона поділилася у своєму Instagram.
Оригінально ця котлета ніяк не була пов’язана з Києвом, а назву їй придумали досить випадково. Однак з роками ця страва стала справжнім кулінарним символом столиці, поруч із перепічкою, сухим варенням і київським тортом.
Рецепт котлети по-київськи
Інгредієнти на 10 котлет:
- 1 кг курячого фаршу
- 1 ч.л. солі
- 1/3 ч.л. перцю молотого
- 200 г вершкового масла
- пучок кропу
- 2−3 зубчика часнику
- 1/3 ч.л. солі для масла
- 300−500 мл олії для смаження
Для панірування:
- 4 яйця
- борошно
- 1 паковання панірувальних сухарів
Приготування:
1. Наріжте кріп, часник натріть і змішайте їх із м’яким маслом і сіллю. Долонями сформуйте 10 овалів із масла і відправте їх у морозилку.
2. Додайте до фаршу сіль і перець, перемішайте.
3. Змочіть руки водою та формуйте котлети: візьміть 1 ст.л. фаршу, всередину викладіть заморожений шматочок масла і, за бажанням, шматочок сиру, загорніть масло фаршем і відкладіть на дощечку. Повторіть те саме з кожною котлетою.
4. Щоб запанірувати котлети, збовтайте яйця, окремо насипте в дві миски борошно і сухарі. Спершу обваляйте кожну котлету в борошні, потім в яйці, в сухарях, знову в яйці та знову в сухарях.
5. Розігрійте олію для смажіння до кипіння, зменшіть вогонь на мінімальний і обсмажуйте котлети по 4−5 хвилин.
Подавайте до столу відразу гарячими. Якщо подаєте пізніше, розігрійте у духовці впродовж 10 хвилин при температурі 200С.
Смачного!