З картоплею та сиром. Рецепт фаршированого лаваша

Начинку можна зробити будь-якою (Фото:instagram.com/trudieskitchen)
Публікуємо рецепт картопляного коржика з фуд-блогу @dr.vegan.
Такий хліб може бути як основною стравою, так і закускою до іншої страви. Окрім того, начинку можна зробити буквально будь-якою: зелень, м’ясо чи овочі.
Рецепт лаваша з картоплею
Інгредієнти
Для тіста:
- 2,5 склянки борошна
- 1 стакан води
- ½ ч.л. солі
- 2 ст.л. оливкової олії
Для начинки:
- 3 середні картоплини
- 1 ст.л. оливкової олії
- песто чи томатний соус на вибір
- натертий сир
- масло і зелень для обсмажування
Приготування:
1. Перемішайте інгредієнти для тіста та замісіть м’яке тісто. Накрийте рушником і залишіть на 30 хвилин.
2. Відваріть картоплю, розімніть її у пюре, додавши олію. Посоліть і приправте.
3. Розділіть тісто на кілька частин і розкачайте кожну в тонкі кола. Викладіть у центр песто, картоплю та натертий сир. Загорніть тісто до центру, сформувавши коржик, злегка розкачайте його зверху, щоб зробити пласкішим.
4. Розтопіть масло і змішайте його з нарізаною зеленню. Обсмажте коржики з обох боків до золотистої скоринки на цьому маслі.
Подавайте гарячим. Смачного!