Смак Туреччини. Рецепт гезлеме з сиром та шпинатом

У коржі можна додати твердий або м’який сир (Фото:instagram.com/yufka.qa)
Розповідаємо, як приготувати класичний турецький перекус із різними начинками.
Гезлеме — традиційні коржики турецької кухні, які часто подають замість хліба або як перекус між трапезами. Начинка у цих коржів буває різна: від сиру до баранини або картоплі.
Рецепт коржиків на сковороді
Складові:
Для тіста:
- Пшеничне борошно - 600 г
- Вода - 300 мл
- Сіль - ½ ч.л.
- Олія - 2 ст.л.
Для швидкого приготування можна використовувати готові коржики або лаваш
Для начинки:
- Сир (твердий натертий або солоний молодий поламаний) - 300 г
- Шпинат - 100 г
- Кінза - кілька гілочок
Також можна використовувати приготовлений фарш, будь-яку іншу зелень, кисломолочний сир+зелень, яйця+зелень
Приготування:
Змішайте борошно з сіллю, потім додайте воду та перемішайте тісто. Полийте стіл невеликою кількістю олії та замісіть тісто. Потім поділіть його на 6-8 частин.
Натріть або наламайте сир і змішайте його з нарізаною зеленню.
Розкатайте кожну частину тіста в тонкий коржик, викладіть начинку на половину і закрийте її зверху другою половиною. Ніжно зліпіть краї коржів і обсмажуйте на гарячій сковороді на середньому вогні, перевертаючи кілька разів під час процесу. Обсмажуйте до світло-коричневої скоринки.
Їжте гарячими. Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life