Смак Туреччини. Рецепт гезлеме з сиром та шпинатом

27 травня, 03:46
У коржі можна додати твердий або м’який сир (Фото:instagram.com/yufka.qa)

У коржі можна додати твердий або м’який сир (Фото:instagram.com/yufka.qa)

Розповідаємо, як приготувати класичний турецький перекус із різними начинками.

Гезлеме — традиційні коржики турецької кухні, які часто подають замість хліба або як перекус між трапезами. Начинка у цих коржів буває різна: від сиру до баранини або картоплі.

Відео дня

Рецепт коржиків на сковороді

Складові:

Для тіста:

  • Пшеничне борошно - 600 г
  • Вода - 300 мл
  • Сіль - ½ ч.л.
  • Олія - 2 ст.л.

Для швидкого приготування можна використовувати готові коржики або лаваш

Для начинки:

  • Сир (твердий натертий або солоний молодий поламаний) - 300 г
  • Шпинат - 100 г
  • Кінза - кілька гілочок

Також можна використовувати приготовлений фарш, будь-яку іншу зелень, кисломолочний сир+зелень, яйця+зелень

Приготування:

Змішайте борошно з сіллю, потім додайте воду та перемішайте тісто. Полийте стіл невеликою кількістю олії та замісіть тісто. Потім поділіть його на 6-8 частин.

Натріть або наламайте сир і змішайте його з нарізаною зеленню.

Розкатайте кожну частину тіста в тонкий коржик, викладіть начинку на половину і закрийте її зверху другою половиною. Ніжно зліпіть краї коржів і обсмажуйте на гарячій сковороді на середньому вогні, перевертаючи кілька разів під час процесу. Обсмажуйте до світло-коричневої скоринки.

Їжте гарячими. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X