Китайський Новий рік. Рецепт азіатських коржиків із зеленою цибулею

1 лютого, 03:07
У начинку крім цибулі можна додати улюблені спеції (Фото:run2food / instagram.com)

У начинку крім цибулі можна додати улюблені спеції (Фото:run2food / instagram.com)

Ця страва часто з’являється у меню китайських ресторанів і на столах домашніх трапез.

Сьогодні, 1 лютого, у Китаї відзначають Новий рік. На честь свята можна влаштувати для себе і близьких цілу тематичну вечерю з китайськими закусками, основними стравами та десертами. Якщо ж ви не хочете морочитися над складними стравами, але хочете приготувати щось до свята, спробуйте цей рецепт коржиків. Тим більше, їх можна їсти кілька днів поспіль замість хліба.

Відео дня

Рецепт коржиків із цибулею

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 ст. борошна
  • 1 ½ ч.л. солі
  • ¾ ст. дуже гарячої води

Для масляної суміші:

  • 3 ст.л. олії
  • 2 ч.л. кунжутної олії
  • 1,5 ст.л. борошна
  • 1 пучок зеленої цибулі

Приготування:

Змішайте борошно і сіль у великій мисці, зробіть у середині заглиблення і влийте гарячу воду. Перемішайте дерев'яною ложкою.

Перекладіть тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню. Замісіть його, поки тісто не стане гладким та еластичним, але трохи липким. Загорніть у харчову плівку та дайте тісту відпочити близько двох годин.

Змішайте борошно, кунжутну та рослинну олію в сковороді на середньому вогні, зачекайте, поки суміш не почне закипати  (близько 3 хвилин) і за хвилину зніміть з вогню і дайте охолонути.

Дістаньте тісто і розріжте навпіл (або на більше частин, якщо хочете коржики меншого розміру). Сформуйте з тіста трубочку та розкачайте прямокутник товщиною близько 3 мм. Змастіть поверхню тіста масляною сумішшю, залишаючи 2 см простору з обох боків. Зверху посипте нарізаною зеленою цибулею. За бажанням додайте улюблені спеції.

Щільно загорніть тісто в трубочку, починаючи з довгого боку. Потім загорніть тісто равликом, посипте зверху борошном і розкачайте тісто в млинець завтовшки 6 мм.

Повторіть те ж саме з тістом, маслом і зеленою цибулею, що залишилися, щоб зробити другий коржик.

Розігрійте олію в чавунній сковороді на сильному вогні. Викладіть один коржик і смажте на середньому вогні, поки він не стане хрумким і не підрум'яниться. На це йде близько 4 хвилин із кожного боку. Повторіть те саме з другим коржем, наріжте їх трикутниками і подавайте.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X