Королівське меню. П’ять улюблених страв королеви Єлизавети ІІ

12 вересня, 21:21
Королева Єлизавета ІІ любила десерти (Фото:The Royal Family/Facebook; REUTERS/Eddie Mulholland)

Королева Єлизавета ІІ любила десерти (Фото:The Royal Family/Facebook; REUTERS/Eddie Mulholland)

Королівські шеф-кухарі повсякчас ділилися рецептами страв, котрі обожнювала королева. Ми зробили добірку страв, що раніше постійно з’являлися на її столі.

Королева мала вікторіанське виховання, що не могло не впливати на її харчові звички та улюблені страви. Колишній шеф-кухар Єлизавети II Даррен МакГрейд розповідав, що в палаці ніколи не подавали піцу, а бургери для королеви готували без булок, щоб вона могла їсти їх ножем і виделкою. Натомість чимало свідчень є про те, що Єлизавета ІІ полюбляла десерти, адже саме солодких рецептів від королівських шеф-кухарів у мережі найбільше.

Відео дня

1 Якщо вам колись було цікаво, що подавали до королівського сніданку, усе дуже просто — королева любила млинці. Для приготування королівських млинців потрібно спершу зробити масло beurre noisette по-французьки. Подавали млинці для Єлизавети з лимоном і цукром, з джемом і вершками чи з шинкою, пореєм і сирним соусом.

Рецепт млинців і начинок шукайте за посиланням

2 Хоча королівська кухня може здатися складною та вичурною, серед улюблених рецептів Єлизавети ІІ був і простий салат із м’ятою. Для приготування знадобиться лише м’ята, помідори, оливкова олія, цукор, сіль і бальзамічний оцет.

Шукайте рецепт за посиланням

3 До чаю на королівських прийомах для королеви завжди подавали скони з родзинками. Для приготування цих ніжних булочок потрібно всього 7 базових інгредієнтів: борошно, розпушувач, яйця, масло, цукор, вершки і родзинки. Приготувавши ці скони, можна на секундочку уявити себе в королівському саду, де Єлизавета ІІ любила приймати гостей.

Рецепт булочок шукайте за посиланням

vicky ng / unsplash
Фото: vicky ng / unsplash

4 Хоча до Різдва ще цілий сезон, приготувати собі печиво-зірочки, котре обожнювала королева можна й тепер. Це печиво готують з мигдалем, покривають зверху безе, а за бажанням прикрашають глазур’ю та какао. Приготування такого печива займе трохи більше, ніж звичайне пісочне, але смак того вартий.

Повний рецепт печива за посиланням

5 Наостанок ми лишили капкейки, рецептом яких королівські кондитери ділилися під час карантину у 2020 році з нагоди 94 дня народження королеви Єлизавети ІІ. Як і попередні, рецепт складається з базових інгредієнтів і процесів, що й робить їх такими смачними.

Рецепт шоколадних кексів за посиланням

Показати ще новини
Радіо НВ
X