Незвичайний смак. Як приготувати корінь селери
Корінь селери ще один прекрасний коренеплід наряду з редькою, який насичує організм корисними речовинами взимку.
Селера - досить трендовий продукт і взимку попит на нього зростає ще більше. Сік і смузі зі стебел селери, страви з кореня селери, листя селери як приправа - всі ці варіанти приготування овоча роблять його справжнім джерелом вітамінів.
Селера пахуча (селера запашна, селера культурна) - найвідоміший вид роду Селера сімейства зонтичних. Рослину селера почали вирощувати для вживання в їжу ще в 16 столітті в Англії і Франції.
В їжу використовують всі частини селери, але взимку особливо цінуються коренеплоди рослини. Їх їдять в сирому вигляді, додають в салати, супи; запікають, варять, смажать, а також висушують, перетирають і використовують як приправу.
Корінь селери: чому потрібно їсти? Корисні властивості

Корінь селери містить калій, магній, кальцій, натрій, що допомагає насичувати організм корисними мінералами, зміцнюючи стінки судин і підвищуючи життєвий тонус.
Вживання кореня селери корисно при гіпертонії, проблемах зі шлунково-кишковим трактом, а також різних запальних процесах в організмі.
Корінь селери здатний впливати на кількість «поганого» холестерину в крові, захищаючи організм від атеросклерозу.
Коренеплід має низьку калорійність, тому відмінно підходить для схуднення і різних дієтичних щадящих раціонів.
Не варто їсти корінь селери в сирому вигляді людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, в такому випадку овоч краще приготувати.
Рецепти з селерою: салати, супи, гарніри
Корінь селери має ніжний смак і приємний сильний аромат. Перевага селери перед іншими овочами, полягає в тому, що вона здатна зберегти більшу частину вітамінів, навіть якщо пройшла термічну обробку.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life