Італійське літо. Що і як консервують італійки

15 серпня 2021, 05:57

Консервація завжди була частиною кулінарних традицій народів. Італійки, з їх любов’ю до соусів і заправок у пасти, дійсно знають толк в зимових заготовках з літніх овочів і фруктів.

Як би не розвивалася кулінарна культура, хоч би якою прогресивною вона не ставала, консервація овочів на зиму ніколи не вийде з моди. Це класика поза часом.

Італія славиться своїми соусами, які часто стають зірками паст, равіолі та інших класичних італійських страв. Тому розповідаємо, що саме консервують італійки влітку.

Відео дня

Пасата

Цей густий томатний соус традиційно використовується в безлічі страв, як у нас кетчуп або томатна паста. Саме тому в кінці серпня, у розпал сезону помідорів всі італійські господині готують пасату буквально галонами.

Рецепт томатного соусу пасата

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X