Вітамінний напій на зиму. Як приготувати вишневий компот

2 серпня 2020, 03:00

Поки ягід ще досить, обов’язково приготуйте компот на зиму. Потім будете себе тішити вітамінним напоєм.

Ведуча Нового каналу та кулінар Юлія Панкова розповіла, як приготувати вітамінний напій на зиму.

Поки ягід ще вдосталь продають, обов’язково приготуйте компот на зиму. «Смачнішого компоту не буває, — каже ведуча. — Рекомендую випивати його до шести місяців, адже потім кісточка з вишні починає виділяти отруйну речовину».

Відео дня

Компот з вишні: рецепт

Інгредієнти на одну 3-літрову банку:

450 г — вишні

2500 мл — води

180 г — цукру

Приготування:

1. Промийте вишню та розкладіть на рушник. Ягоди необхідно добре перебрати, видалити м’яті та червиві.

2. Банки об'ємом 3 літри — ідеальна тара для закачування вишневого компоту на зиму. Вимийте її содою. Дайте обсохнути. Складіть в підготовлену банку вишню на 1/3 частину від дна.

3. В окремій каструлі кип’ятіть цукрову воду з розрахунку на 2−2,5 літра води — не менше 1 склянки цукру. Виходить, що на 1 банку об'ємом 3 літри йде 1 стакан цукру або трохи більше. Все залежить від вашого смаку.

4. Залийте вишню киплячим сиропом.

5. Обов’язково переверніть закриту банку. Добре укутайте пледом до повного охолодження.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X