Святкують у Парижі. Коктейлю Кривава Мері виповнилося 100 років
Бар Harry’s у Парижі святкує 100-річчя Кривавої Мері - коктейлю з горілки та томатного соку, який, як вважається, був винайдений тут же в 1921 році.
Заходи з нагоди сторіччя коктейля принесли довгоочікуваний перепочинок від зимової хандри та поширення нового варіанту коронавірусу — омікрон.

У паризькому барі ретельно перевіряють паспорти здоров'я від COVID-19, оскільки відвідувачі з Австралії, Єгипту та інших країн все частіше збираються, щоб покуштувати знаменитий напій.
Постійними відвідувачами бару в минулому столітті були письменники Ернест Хемінгуей та Френсіс Скотт Фіцджеральд. Правнук засновника бару Гаррі Макелхона - Франц-Артур МакЕлхон, розповідав різні легенди про причину назви напою. Відповідно до історії бару Harry's, бармен Фернан Петіо винайшов напій, після чого рецепт вперше був опублікований у книзі під назвою Азбука коктейлів Гаррі у 1921 році.
В даний час Бармен Данте Аньєллі демонструє відвідувачам техніку приготування напою, додаючи інгредієнт за інгредієнтом: сіль та перець, соус Табаско, соус Вустершир, лимонний сік, горілку та томатний сік.