З їжею чи комбучею. Три барно-коктейльних тренди 2021 року

28 вересня 2021, 12:55

На барному фестивалі Barometer Юлія Терлецька розповіла НВ про барні тренди, які переважають у цьому році.

Юлія Терлецька

Бартендер, бренд-амбасадорка Nemiroff, учасниця та суддя міжнародних і національних коктейльних конкурсів, спікерка гастро- та міксологічних фестивалів

1 Один із найважливіших барних трендів, які я помічаю з точки зору гостя - це фудпейрінг (науковий метод, за допомогою якого знаходять хороші смакові поєднання продуктів, грунтуючись на молекулярному аналізі). Через локдаун люди вже навчилися готувати коктейлі вдома, навчилися готувати їжу, економлячи на доставках. Тому зараз трендом стає продати капсулу: страва + напій - щоб все було вирішено наперед і точно було смачно.

Відео дня

2 Другий тренд, який продовжує розвиватися ще з минулого року - це слабоалкогольні або безалкогольні напої. Зараз дуже популярними стали безалкогольні ігристі вина, різні корисні напої, типу гречаного чаю чи комбучі. І один із коктейльних трендів - використовувати такі напої для нейтралізації токсичних впливів алкоголю. Наприклад, класно змішувати журавлинну або іншу ягідну горілку з класичною комбучею: 50 г на 100/150 г в залежності від бажаної міцності напою. Виходить майже корисний напій, насичений пробіотиками, але з розважальним ефектом. Окрім того, скоро повернуться в моду кавові коктейлі, з тими ж дріпами, які зараз дуже популярні.

3 Ще одна важлива тенденція: люди починають вибирати преміальний продукт. Зараз мало хто дивиться на ціну, усі хочуть, щоб продукт був еко-френдлі, з еко-ковпачками, крафтовими етикетками і переробним склом. Усе повинно бути відточеним, ідеальним, зі своєю філософією, на натуральних продуктах. Люди зараз схильні пити менше, але більш якісні речі.

Показати ще новини
Радіо НВ
X