Червоне вино і ягоди. Як приготувати святковий коктейль

29 грудня 2019, 01:55

Червоне сухе вино і ягоди просто створені одне для одного. До того ж, такий коктейль ідеально підійде для святкування Нового року. Рецепт від кулінарного експерта Євгена Клопотенка.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Часу на приготування коктейлю знадобиться зовсім небагато, а смак обов’язково порадує всіх гостей. Апельсиновий сік і цедра неодмінно створять дух свята в вашому домі. Рецептом коктейлю з НВ Style поділився кулінарний експерт, автор онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар, співвласник ресторану 100 років тому вперед Євген Клопотенко. Випускник школи Le Cordon Bleu Клопотенко також є автором проекту зі зміни шкільного харчування Cult Food. У 2017 році він отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування в школах.

Відео дня

Коктейль з червоного вина з ягодами

Сухе вино і заморожені ягоди асорті

Інгредієнти

1 пляшка сухого червоного вина
400 грам заморожених ягід асорті
2 апельсина (сік і цедра)
2 ст. л. цукру

Інструкція приготування

Загальний час: 00:15 (Час приготування: 03:00)

  1. Ягоди залийте сухим червоним вином і доведіть практично до кипіння.
  2. З апельсинів вичавіть сік і відокремте цедру, попередньо добре їх помивши.
  3. Додайте цедру і сік апельсинів в сотейник до ягід і вина. Додайте цукор, варіть кілька хвилин до розчинення. Замість цукру можна використовувати мед (приблизно 2 ст. л.).
  4. Подавайте холодним і з льодом.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X