Їли попіл і чорнозем з пшениці. Євген Клопотенко разом із чотирма шефами провів вечерю на підтримку ЗСУ

15 листопада 2022, 18:18
Зібрані кошти шеф-кухарі переказали для спецпідрозділу ЗСУ Вовки Да Вінчі (Фото:Дмитро Бахта)

Зібрані кошти шеф-кухарі переказали для спецпідрозділу ЗСУ Вовки Да Вінчі (Фото:Дмитро Бахта)

П’ять українських шефів організували благодійну звану вечерю, щоб показати цінність та унікальність українських локальних продуктів, а також — зібрати кошти на допомогу армії.

Звана вечеря Всі Свої відбулася 10 листопада в межах проєкту харківського шеф-кухаря Ігоря Мезенцева ВАРТІ — серії кулінарних вечорів від українських шеф-кухарів, які розвивають національну гастрономію. Своїх гостей шефи зібрали у крафтовій пекарні Витач, що розташована на схилах Дніпра у селі Витачів Київської області. У званій вечері взяли участь Марина Корсун, Ігор Мезенцев, Євген Клопотенко, Ілля Марчуков та Микита Чумаков.

Відео дня

Під час благодійної вечері кожен із шефів готував власну авторську страву з українських фермерських продуктів. А доповнювали вечір — свіжим хлібом з печі та крафтовим київським вином.

Увесь прибуток зі званої вечері шефи перерахували Фонду Сергія Притули. Зібрані кошти допоможуть відремонтувати трофейну реактивну систему Ураган для спецпідрозділу ЗСУ Вовки Да Вінчі.

Дмитро Бахта
Фото: Дмитро Бахта

«Звана вечеря Всі Свої — це подія світового рівня. Особливо, якщо аналізувати її з точки зору концепції та локації. Без перебільшення, нам можуть позаздрити найкращі світові ресторани. До всього, такого роду івенти посилюють Україну на обох фронтах — військовому та культурному», — коментує захід шеф-кухар, ідеолог проєкту Варті, Ігор Мезанцев.

«Усі страви, які були подані гостям — це про найкраще, незвичне і про Україну. Такі вечері ще дужче змушують пишатися своїм. Адже підтверджують, що ми зовсім не знайомі зі своєю межею любові до України», — додає шеф-кухар ресторану 100 років тому вперед та мережі Інші Євген Клопотенко.

Шефи та їх страви:

Микита Чумаков, бренд-шеф кафе Липа.

Печений білий амур, маринований в бульйоні з материнки та кропу, з солодким пюре з кукурудзи та соусом з буряка та меду. Подається з гратеном з гарбуза.

Дмитро Бахта
Фото: Дмитро Бахта

Марина Корсун, шефиня ресторану Supra.

Яблучний гратен з чорним перцем, сабле з волоського горіху, крем з ромашкою, мармелад з айви, медовий пилок та ісоп.

Дмитро Бахта
Фото: Дмитро Бахта

Євген Клопотенко, шеф-кухар ресторану 100 років тому вперед та мережі Інші.

Чорнозем з пшениці зі смородиною та попелом з українських трав, запеченою айвою, насінням кропу, білими грибами, маслюками та бичками з печі.

Дмитро Бахта
Фото: Дмитро Бахта

Ігор Мезенцев, шеф-кухар, автор гастрономічного проєкту Топот та ідеолог проєкту Варті.

Товстий край маринований з фенхелем, цибуля у буряковому фреші, соус деміглас з багульником.

Дмитро Бахта
Фото: Дмитро Бахта

Ілля Марчуков, шеф-кухар Cafe 128 Kyiv.

Гливи в хлібній крихті з бузиною, в’ялений пастернак с курячою глазур’ю, соус з мочених яблук та пудрою з сушених яблук.

Дмитро Бахта
Фото: Дмитро Бахта
Показати ще новини
Радіо NV
X