Класика французької кухні. Рецепт цибульного супу з грінками від Лізи Глінської

20 жовтня 2020, 03:15

Кондитерка і кулінарна експертка поділилася секретами приготування французького цибулевого супу.

Цибулевий суп існував ще з часів Римської імперії і завжди користувався популярністю серед бідних верств населення, адже для його приготування потрібно мінімум дешевих інгредієнтів. Однак існує і красива легенда про його створення. За розповідями Людовик 14, король Сонце, одного разу ночував у своєму мисливському будиночку, прокинувся вночі та захотів їсти. Однак у будинку не було нічого крім цибулі, олії та шампанського. Тому король змішав ці інгредієнти й отримав тепер уже класичний суп. Проте скоріше за все, це просто красива історія, яка закріпила цей простий, але дуже смачний суп за французькою кухнею.

Відео дня

Сучасним рецептом класичної страви зі своїми підписниками поділилася Єлизавета Глинська, кулінарні книги якої ви можете знайти на її сайті.

Рецепт цибулевого супу

Інгредієнти:

  • 1,5 кг цибулі
  • 1 морква
  • 1 курча
  • 100 г вершкового масла
  • сіль (за смаком)
  • перець (за смаком)

Приготування:

Відправте в каструлю курча, моркву та цибулю. Залийте водою, посоліть і зваріть на слабкому вогні до готовності бульйону. Під час приготування знімайте піну.

Наріжте цибулю тонкими півкільцями і разом з вершковим маслом відправте її в каструлю. Посоліть, залиште томитися на слабкому вогні під кришкою на 30 хвилин.

Додайте 1,5 л бульйону, перемішайте, накрийте кришкою, залиште варитися ще на 40 хвилин на слабкому вогні.

Додайте суміш перців, доведіть до смаку сіллю. Пробийте суп блендером.

Щоб приготувати грінки, підсушіть хліб в духовці, розігрітій до 180С, протягом 8−10 хвилин.

Посипте грінки сиром, натертим на дрібній тертці. Поставте в духовку ще на 4−5 хвилин.

Розлийте суп по тарілках, покладіть зверху готові грінки та подавайте.

Смачного!

Як приготувати цибульний суп - відео-рецепт

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X