Із залишків майонезу. Простий рецепт кіша з лососем

8 січня, 05:35
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Кіш можна готувати у прямокутній або круглій формі (Фото:demancare/instagram.com)

Кіш можна готувати у прямокутній або круглій формі (Фото:demancare/instagram.com)

Цей пиріг ідеально підходить для зимових вечорів як закуска або основна страва на вечерю.

Класичний французький кіш готують із куркою, проте останнім часом досить популярним став варіант із лососем. Подавати його найкраще з салатом чи легким йогуртовим соусом.

Відео дня

Цей пиріг із рибою можна приготувати із залишків майонезу після свят.

Рецепт кіша з лососем

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. майонезу
  • 0,5 ч.л. солі

Для начинки:

  • 4 яйця
  • 200 мл сметани/йогурту/вершків
  • 150 г тертого сиру
  • 150 г лосося свіжого чи солоного
  • 50 г свіжого кропу

Приготування:

Замісіть м'яке тісто з борошна, олії, яйця та солі. У вас вийде розсипчасте тісто. Поступово додавайте майонез, доки тісто не стане однорідним, і ви не зможете сформувати з нього кулю.

Загорніть у фольгу і відправте в холодильник не менше, ніж на 30 хвилин, перш ніж розкачувати тісто.

Тим часом приготуйте начинку, змішавши яйця, сметану, сир, кріп та дрібно нарізаний лосось. Можна додати приправи до смаку, а від солі можна відмовитися, додавши засолений лосось.

Розкатайте тісто, доки не отримаєте тонкий лист приблизно 2-3 мм. Викладіть у фому і зробіть виделкою невеликі дірочки.

Випікайте корж протягом 10 хвилин при 180°C або поки він не стане трохи золотистим і твердим.

Дістаньте корж із духовки та залийте начинку. Випікайте близько 30 хвилин при 180°C або поки верх пирога не набуде щільної консистенції.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X