Вечеря для всієї родини. Рецепт кіша з куркою та грибами від шеф-кухаря

11 липня, 03:10
Зверху заливки для краси варто викласти помідори (Фото:taisiia shestopal / unsplash)

Зверху заливки для краси варто викласти помідори (Фото:taisiia shestopal / unsplash)

Учасник проєктів МастерШеф Андрій Колісник поділився рецептом класичного солоного пирога.

Кіш — це відкритий пиріг із начинкою, котрий традиційно відносять до французької кухні. Однак насправді пиріг походить із Лотарингії, німецької землі, де його готували із залишків хлібного тіста. Французи, однак, вдосконалили страву та зробили її більш вишуканою.

Відео дня

Рецептом цього солоного пирога, котрий стане чудовим обідом чи вечерею для всієї родини, поділився шеф-кухар Андрій Колісник.

Кіш з куркою та грибами

Інгредієнти:

  • яйця — 5 шт.
  • масло вершкове — 150 г
  • борошно — 500 г
  • вершки (33% жирність) 500 мл
  • овочі свіжоморожені (мікс) — 400 г
  • овочі консервовані (мікс) — 200 г
  • куряче філе — 1 шт.
  • гриби — 100 г
  • чері томати — 150 г
  • вода — 100 мл
  • сіль

Овочі можна замінити міксом свіжих

Приготування:

Спершу готуємо тісто: холодне масло нарізаємо маленькими шматочками, додаємо 2 яйця, воду та сіль. Змішуємо всі інгредієнти, руками максимально розтовкуємо масло. Після цього підсипаємо борошно і починаємо замішувати тісто. Робити це потрібно максимально швидко, щоб масло не розтануло. Тісто має вийти еластичне та однорідне. Обмотуємо готове тісто плівкою та на 20 хвилин відправляємо в морозилку.

Дістаємо тісто, розкачуємо його до товщини 2−3 мм. Застеляємо форму для випікання пергаментним папером, викладаємо в неї тісто, щоб воно прилягало і не було зайвого повітря. Обрізаємо зайве тісто, протикаємо виделкою в кількох місцях і відправляємо випікатися в розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин. Тісто має вийти напівготове.

Поки основа випікається, готуємо начинку: нарізаємо курку та гриби на приблизно однакові шматочки, смажимо до готовності. Бланшируємо заморожені овочі, змішуємо всі складові начинки.

Змішуємо 3 яйця та вершки, підсолюмо та перемішуємо до однорідної маси.

Дістаємо основу пирога з духовки, викладаємо начинку і заливаємо яєчно-вершковою сумішшю. Суміш має повністю покривати начинку. Зверху додаємо половинки томатів чері.

Відправляємо кіш у духовку на 35 хвилин при температурі 180 °C.

Коли кіш запікся, знімаємо форму та залишаємо охолонути, щоб він стабілізувався.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X