З улюбленою начинкою. Простий рецепт Кіш Лорена від Ольги Мартиновської
Кулінарна експертка, рестораторка і суддя шоу МастерШеф поділилася рецептом класичного французького пирога Кіш Лорен.
«Звучить ніби-то складно, але за моїм рецептом готується дуже просто і смакує як у Франції!», — запевняє Оля Мартиновська. Кулінарка використовує для начинки курку та шпинат, але ви можете додати будь-які овочі, рибу чи інше м’ясо. Окрім того, усі, хто не дуже любить готувати тісто, можуть використовувати магазинне пісочне або листкове бездріжджове тісто.
Рецепт Кіш Лорена
Інгредієнти:
- 150 г молока
- 150 г вершків
- 150 г зернистого кисломолочного сиру
- 4 яйця
- сіль і перець
- 200 г грудинки
- 1 цибуля порей
- жменька свіжого шпинату
Для пісочного тіста:
- 250 г пшеничного борошна
- 125 г холодного вершкового масла шматочками
- 1 ст. л. холодної води
- 1 яйце
- дрібка солі
Приготування:
1. Для пісочного тіста змішайте борошно з маслом. Потім додайте сіль, воду та яйце і швидко перемішайте до однорідності. Перед тим, як випікати тісто, покладіть його в холодильник на 1 год.
2. Злегка обсмажте на сковороді курку та цибулю.
3. Змішайте яйця, вершки, молоко, сіль та перець — це називається «крем-пріз».
4. Тісто розкачайте та викласти в порційні форми.
5. Викладіть курку з цибулею на тісто, залийте крем-прізом та додайте сир і шпинат.
6. Випікайте при температурі 180 °C 30−35 хв.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life