З улюбленою начинкою. Простий рецепт Кіш Лорена від Ольги Мартиновської

6 лютого 2021, 13:10
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінарна експертка, рестораторка і суддя шоу МастерШеф поділилася рецептом класичного французького пирога Кіш Лорен.

«Звучить ніби-то складно, але за моїм рецептом готується дуже просто і смакує як у Франції!», — запевняє Оля Мартиновська. Кулінарка використовує для начинки курку та шпинат, але ви можете додати будь-які овочі, рибу чи інше м’ясо. Окрім того, усі, хто не дуже любить готувати тісто, можуть використовувати магазинне пісочне або листкове бездріжджове тісто.

Відео дня

Рецепт Кіш Лорена

Інгредієнти:

  • 150 г молока
  • 150 г вершків
  • 150 г зернистого кисломолочного сиру
  • 4 яйця
  • сіль і перець
  • 200 г грудинки
  • 1 цибуля порей
  • жменька свіжого шпинату

Для пісочного тіста:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 125 г холодного вершкового масла шматочками
  • 1 ст. л. холодної води
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Приготування:

1. Для пісочного тіста змішайте борошно з маслом. Потім додайте сіль, воду та яйце і швидко перемішайте до однорідності. Перед тим, як випікати тісто, покладіть його в холодильник на 1 год.

2. Злегка обсмажте на сковороді курку та цибулю.

3. Змішайте яйця, вершки, молоко, сіль та перець — це називається «крем-пріз».

4. Тісто розкачайте та викласти в порційні форми.

5. Викладіть курку з цибулею на тісто, залийте крем-прізом та додайте сир і шпинат.

6. Випікайте при температурі 180 °C 30−35 хв.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X