Капуста по-корейськи. Як приготувати закуску кім чі

6 лютого 2020, 03:47

Капуста по-корейськи добре поєднується з будь-якою стравою, посилюючи її смак. НВ Style пропонує перевірений рецепт кім чі від Євгена Клопотенка.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Кім Чі, вона ж капуста по-корейськи, - проста в приготуванні закуска, яку можна подавати практично до будь-якої страви. Рецептом кім чі з НВ Style поділився кулінарний експерт і співвласник ресторану 100 років тому вперед Євген Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко рекомендує спробувати кім чі зі звичайним картопляним пюре. В автентичному рецепті використовується китайська листова капуста пак чой, але її можна замінити пекінською капустою або листям салату.

Відео дня

Як приготувати закуску кім чі?

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Пекінська капуста або інші листя салату - 200 г
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Морква - 1 шт.
  • Вода - 50 мл
  • Сіль - велика дрібка
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Запашний перець - дрібка
  • Оцет - 1 ст. л.

Листя салату порвати руками на великі шматки і укласти в глибоку миску. Крупно нарізати цибулю і моркву, додати до капусти.

Часник подавити ножем і додати в миску. Далі додати всі спеції, цукор, воду. Все добре перемішати.

Відмінна холодна закуска готова. Смак капусти повинен вийти гостро-кислим, тому можна додати гострий перець за смаком.

Бажано поставити під прес на 3 дні - так смак стане більш насиченим. Але можна починати їсти відразу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X