Аля кімчі. Рецепт ферментованої капусти

16 листопада 2022, 05:48
Капусту можна зберігати кілька місяців у холодильнику (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Капусту можна зберігати кілька місяців у холодильнику (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Шеф-кухар Едуард Насиров поділився рецептом у своєму фуд-блозі My Happy Food.

Ферментовані продукти дуже корисні для здоров’я та гарно виручають за відсутності свіжих овочів, адже зберігаються кілька місяців. Едуард Насиров вже публікував кілька рецептів ферментованих овочів, а тепер дійшов і до пікантної капусти, подібної до кімчі. Таку капусту можна їсти як закуску чи салат, додавати в омлети, бургери та страви азіатської кухні.

Відео дня

Рецепт кімчі

Інгредієнти:

  • 1 качан пекінської капусти
  • 1 ст.л. солі
  • 1 корінь імбиру (розміром з невелику картоплину), очистити, нарізати
  • 1 головка часнику
  • 2−3 ст.л. пластівців чилі або 3−4 свіжих чилі

Приготування:

1. Наріжте чи порвіть капусту руками. Змішайте капусту з сіллю та залиште на пару годин. Рідину, що виділиться за цей час, злийте.

2. У блендері подрібніть часник із імбиром до пастоподібного стану. Якщо ви використовуєте свіжий чилі, перемеліть його разом із імбирем. Додайте пасту до капусти разом із чилі. Перемішайте.

3. Перекладіть капусту в чисті банки та приберіть у тепле темне місце на 2−3 дні. Якщо у квартирі прохолодно — ферментація може зайняти 4−6 днів.

Зберігайте у холодильнику до кількох місяців.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X