Візитівка столиці. Рецепт легендарного Київського торта

13 липня, 03:33
Торт складається з бісквітів, шоколадного масляного крему, безе та горіхів (Фото:instagram.com/torty_roshen.te)

Торт складається з бісквітів, шоколадного масляного крему, безе та горіхів (Фото:instagram.com/torty_roshen.te)

Хоча детальний рецепт торта дотепер тримається в таємниці, ділимося максимально наближеною до оригіналу версією десерту.

Достеменно невідомо, як було винайдено Київський торт, відомий лише результат: уже понад 65 років цей десерт утримує статус візитівки столиці України. Процес приготування торта досить довгий, проте результат його виправдовує, особливо, якщо ви зараз не в Україні і не можете купити культовий десерт.

Відео дня

Публікуємо рецепт, відтворений експертами кулінарного медіа Chef's Pencil.

Рецепт Київського торта

Інгредієнти

Для основи:

  • 6 великих яєць
  • ¾ ст. цукру
  • 1 ст. борошна
  • 1 ст.л. розпушувача

Для безе:

  • 6 великих яєчних білків
  • ¾ ст. цукру

Для олійного крему:

  • 1 ст. розм'якшеного вершкового масла
  • 400 г вареного згущеного молока
  • 1 ст.л. какао-порошка

Для начинки:

  • 1 ст. дрібно нарізаного фундука

Приготування:

1. Приготуйте безе. Краще зробити це за день до приготування торта, щоб дати йому підсохнути.

Застеліть деко пергаментним папером і за допомогою форми для торта накресліть на ній 2 кола. Розігрійте духовку до 80°C.

Відокремте яєчні білки від жовтків, перебийте міксером білки з цукром на високій швидкості до стану стійких піків. Викладіть меренгу у формі кіл, намальованих на папері, розрівняйте верх і боки.

Помістіть безе в духовку і випікайте протягом 8 годин до сухого хрусткого стану. Вимкніть духовку і залиште дверцята відкритими, дайте мерензі повільно охолонути всередині. Знімайте безе лише тоді, коли будете готові збирати торт.

2. Приготуйте бісквіти

Розігрійте духовку до 175°C. Візьміть дві однакові форми для торта, застеліть їх пергаментним папером.

Збийте яйця з цукром на високій швидкості, поки яйця не стануть густими. Повільно додайте змішане з розпушувачем борошно, постійно помішуючи, потім одразу вилийте тісто у форми для випікання.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці протягом 15 хвилин або доки бісквіт не стане золотистим зверху. Вийміть гарячі коржі з духовки та переверніть їх на решітку для охолодження, знявши пергаментний папір.

3. Приготуйте крем

Якщо у вас звичайне згущене молоко, зваріть його лизько 2,5 годин у банці, поміщеній у киплячу воду).

Помістіть розм'якшене масло у велику миску і збийте його до легкої та повітряної маси (близько 8 хвилин). Додайте згущівку та продовжуйте збивати до легкої та повітряної маси (близько 2 хвилин). Останнім додайте какао та перемішайте до однорідності.

4. Зберіть торт

Першим шаром викладіть бісквіт, щедро промажте його кремом і посипте дрібно нарізаним фундуком. Потім викладіть безе, знову додайте крем і фундук. Повторіть все те саме ще раз, останній шар можете розписати або прикрасити іншим чином.

Перед подачею дайте торту настоятися в холодильнику протягом 5-6 годин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X