Хрумтіть на здоров'я. Дієтолог розповіла про користь попкорна для організму

5 червня 2018, 09:45

Багато людей сприймають попкорн як один з видів джанк фуду - нездорової їжі на кшталт різних снеків. Однак дієтологи наполягають, що попкорн може бути навіть корисний для людського організму.

Як каже дієтолог Еббі Лангер, власниця Abby Langer Nutrition в Торонто (Канада), звичайний попкорн - це цільне зерно, яке просто вибухнуло, "тому, хоча деякі люди можуть розглядати його як нездорову їжу, це не так", передає Women`s Health.

Відео дня

"У ньому не тільки багато харчових волокон, але коли його готують з дуже низьким вмістом жиру, він також досить низькокалорійний. Він також має великий об'єм, тому може наситити вас і давати відчуття ситості надовго", - говорить експерт.

При цьому вона зазначає, що найчастіше попкорнові надають зовсім інших смаків і ароматів, і саме тому такий здоровий продукт може перетворитися на некорисний. "Проблема в тому, що люди просто схильні з'їдати його занадто багато", - говорить Лангер.

В одній порції приготованого без спецій і жирів попкорну міститься всього 31 калорія, 0,4 г жиру, 0,07 г цукру, 1 г протеїну. Тому навіть якщо ви з'їсте три чашки цієї хрусткої кукурудзи, це буде менш ніж 100 калорій. Звісно, ці цифри зміняться, якщо додати до попкорну олію, сир, карамель або будь-який інший популярний наповнювач.

Наприклад, три чашки попкорну з олією міститимуть 192 калорії (вдвічі більше за звичайний попкорн) і 15 грамів жиру (в п'ять разів більше).

Лангер каже, що приготування попкорна в мікрохвильовій печі - менш корисне, ніж на сковороді або в спеціальному пристрої. Крім того, в розфасованих виробником упаковках міститься безліч смакових та інших добавок, тому краще готувати попкорн самому: на кокосовій або оливковій олії, з додаванням пармезану, солі, гострого соусу або ваших улюблених трав і спецій.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook і Instagram

Редактор: Марія Кабацій
Показати ще новини
Радіо НВ
X