Літо в стилі кето. Сезонні рецепти від дієтолога Холлі Беррі

18 липня 2020, 03:00

Марія Еммеріх, відомий нутриціолог, прихильниця кето-дієти та автор декількох кулінарних книг з кето-рецептами, поділилася легкими літніми рецептами.

Система харчування кето полягає в мінімізації вуглеводів і концентрації уваги на корисних жирах і білках. Кето-дієта, розроблена для того, щоб спричинити у вашому тілі стан, що називається кетозом, коли мала кількість вуглеводів у раціоні сприяє спалюванню внутрішнього жиру.

Відео дня

Ця дієта дуже популярна серед тих, хто хоче швидко схуднути (за статистикою її найчастіше гуглять). Окрім того, іноді це харчування стає терапією для деяких захворювань.

Еммеріх почала дотримуватися кетогенної дієти більше 20 років тому, коли в неї виникли проблеми зі здоров’ям. Вона навчилася готувати так, щоб перетворювати свої улюблені страви в низьковуглеводну їжу. «Я не хотіла жити на курячих грудках і брокколі, — зізналася Марія, — Тому я почала експериментувати на кухні».

Еммеріх стверджує, що секрет успіху кето-дієти полягає в тому, щоб дати їй час привести організм у необхідний стан, а потім дотримуватися низьковуглеводної дієти та вживати не тільки жири і білки, а й свіжі овочі. Продукти, які ви любите та знаєте, допоможуть вам дотримуватися дієти без стресу для сили волі й організму.

«Я так люблю цю систему харчування, тому що вона зробила мене новою людиною, — каже Еммеріх. — Зараз я більш енергійна, ніж коли була підлітком».

Сьогодні Марія Еммеріх є автором 14 кулінарних книг за системою харчування кето й улюбленим кулінарним автором Холлі Беррі, яка дотримується кето-дієти. «Холлі купила мою книгу і почала позначати мене в Instagram на рецептах, які вона приготувала, — сказала Еммеріх про Беррі, — А потім ми просто продовжували спілкуватися та співпрацювати».

Нещодавно у спільному прямому ефірі з актрисою в Instagram Марія Еммеріх приготувала кілька улюблених літніх страв Холлі Беррі з книги Швидка і легка кетогенная кулінарія.

Рецепти літніх страв кето-дієти

Корисні тако на вечерю

Тако — дуже популярна швидка закуска, яка далеко не завжди є корисною. Але якщо замінити кілька інгредієнтів, ви отримаєте ідеальну вечерю.

Марія Еммеріх рекомендує підготувати всі інгредієнти заздалегідь, наприклад, за день до вечора з такос.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг пісного яловичого фаршу
  • ¼ склянки приправи для тако (або іншої улюбленої)
  • 8 великих листків салату
  • ½ склянки сальси
  • ½ склянки гуакамоле

Додатково за бажанням:

  • 1/3 склянки нарізаної зеленої цибулі
  • 1/3 чашки нарізаної червоного цибулі
  • 1/3 чашки свіжого листя кінзи
  • ¼ чашки нарізаних маслин
Для тако можна також використовувати низьковуглеводні коржі (Фото: bantersnaps / unsplash)
Для тако можна також використовувати низьковуглеводні коржі / Фото: bantersnaps / unsplash

Приготування:

Покладіть яловичину у велику сковорідку та поставте на середній вогонь. Посипте тако приправою й обсмажуйте яловичину, помішуючи, поки м’ясо не приготується.

Поки яловичина підрум'яниться, підготуйте листя салату та розкладіть по тарілочках сальсу, гуакамоле й інші добавки до начинки на ваш смак.

Потім зберіть тако, заповнюючи листя салату м’ясом і соусами за вашим вибором.

Фруктове морозиво

Таке латино-американське морозиво на основі фруктового соку та фруктів називається «паллетами». У нього можна додати молоко, краще рослинне, щоб надати десерту більш кремової текстури.

Інгредієнти:

  • 1 стакан жирного кокосового молока (або звичайних жирних вершків)
  • 1 стакан несолодкого мигдального молока
  • ¼ склянки підсолоджувача, наприклад, на основі стевії
  • 1 чайна ложка полуниці, апельсина або ванільного екстракту (або інший фрукт на ваш вибір)

Спеціальне обладнання: 4 форми для морозива або паперові стаканчики

alison marras / unsplash
Фото: alison marras / unsplash

Приготування:

У блендері змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Вилийте суміш у форми для морозива. Помістіть у морозильник мінімум на 2 години, а потім насолоджуйтеся. Цей десерт можна зберігати в морозильній камері до 1 місяця.

Вершковий апельсиновий коктейль

Це чудова ідея для швидкого та корисного сніданку, яку можна прискорити ще й створенням заготовок із вечора.

Інгредієнти:

  • 250 г несолоного крем-сиру
  • 1,25 склянки несолодкого мигдалевого або будь-якого іншого рослинного молока
  • ¼ склянки підсолоджувача
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка екстракту апельсина
  • 1 стакан колотого льоду

Додаткові харчові добавки за бажанням:

  • 1 столова ложка соку алое вера
  • 1 столова ложка порошку л-глютаміну
  • 1 столова ложка порошку желатину
alexander mils / unsplash
Фото: alexander mils / unsplash

Приготування:

Помістіть усі інгредієнти в блендер і перемішайте до однорідного стану. Готово!

Порада: Марія Еммеріх робить цей напій, поки прибирає на кухні після обіду, але не додає колотий лід. Потім вранці наступного дня вона додає лід, ще раз збиває все в блендері до однорідного стану та снідає.

Закуска з помідорами та сиром

Якщо ви не знаєте, як урізноманітнити салати, зробіть сирну закуску з томатів. У вас вийде щось на кшталт розібраного та не менш корисного салату.

Інгредієнти:

  • Гілочка помідорів чері
  • 250 г солоного крем-сиру (можна використовувати козиний)
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної зеленої цибулі
  • 1 столова ложка дрібно нарізаного свіжого базиліку
  • ½ чайної ложки лимонного соку
  • ¼ чайної ложки дрібної морської солі
megumi nachev / unsplash
Фото: megumi nachev / unsplash

Приготування:

Обріжте кінчики стебла кожного помідора. Потім розріжте кожен помідор навпіл й очистіть їх від внутрішньої м’якоті.

У тарілці змішайте всі інші інгредієнти для начинки. Перемішуйте, поки маса не стане однорідною.

Потім наповніть половинки помідорів пряним сиром за допомогою звичайної ложки або ж кондитерського мішка. Зверху страву можна прикрасити яскравою спецією або насінням кунжуту.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X