З сиром, шоколадом і вівсянкою. Шість рецептів кексів на будь-який смак

3 квітня 2020, 02:15

Кекси з родзинками, шоколадом, бананами або вівсяними пластівцями можна готувати хоч кожен день. Це смачно, швидко і дуже легко!

Кекси або мафіни — ароматна солодка випічка, яка не вимагає особливих кулінарних умінь. Тісто для кексів дуже просте, а часу для приготування маленької випічки потрібно не більше 30 хвилин. Кекси можна готувати абсолютно з різними начинками, кожного разу експериментуючи. Це може бути шоколад, кисломолочний сир, горіхи, сухофрукти, ягоди, вівсяні пластівці і навіть овочі. Кекси можна робити щільними, а можна готувати з рідкою, гарячою начинкою.

Відео дня

1. Класичні кекси

Складові:

  • цукор — 150 г
  • борошно — 150 г
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • яйце — 1 шт.
  • вершкове масло — 50 г
  • молоко — 1/3 склянки
  • кориця — за смаком
  • сіль — дрібка

Тверде вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками, змішуємо з цукром і розтираємо виделкою до однорідної консистенції. Додаємо в суміш збите яйце і ретельно перемішуємо. Вливаємо молоко і знову перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно з розпушувачем, дрібку солі, корицю і збиваємо міксером. Маленькі силіконові форми змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном. Акуратно викладаємо тісто ложкою, не заповнюючи форму повністю, так як тісто буде підніматися. Ставимо форми в духовку, розігріту до 180 ° C, і випікаємо кекси 25 хвилин.

2. Кекси на кефірі

Складові:

  • кефір — 150 г
  • борошно — 150 г
  • цукор — 150−170 г
  • яйце — 2 шт.
  • вершкове масло — 200 г
  • сода — ½ ч. л.

Збиваємо яйця з цукром. Додаємо розм’якшене вершкове масло, кефір кімнатної температури і соду. Ретельно перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно і збиваємо тісто віночком або міксером. Силіконові форми для кексів змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном. Виливаємо тісто, заповнюючи форми на 2/3. Ставимо форми в духовку, розігріту до 180 ° C, і випікаємо кекси 20−25 хвилин.

3. Шоколадні кекси з рідкою начинкою

Складові:

  • гіркий шоколад — 250 г
  • яйце — 4 шт.
  • вершкове масло — 100 г
  • цукор — 100 г
  • борошно — 80 г

Шоколад розламуємо на шматочки і кладемо в невелику каструлю. Додаємо до шоколаду розм’якшене вершкове масло і ставимо все на водяну баню. Чекаємо поки суміш стане рідкою, періодично помішуючи, після чого остуджуємо її. Збиваємо міксером яйця з цукром і додаємо в шоколад. Просіваємо борошно і поступово додаємо в шоколадну суміш. Тісто не повинно бути густим. Форми для кексів змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном. Акуратно викладаємо тісто, заповнюючи форми на 2/3. Розігріваємо духовку до 200 ° C і випікаємо 5−10 хв. Подаємо кекси теплими. Щоб кекси вийшли з правильною рідкою начинкою, краще спекти один кекс, і після цього збільшити або зменшити час приготування.

4. ПП-кекси

Складові:

  • вівсяні пластівці - 200 г
  • яйце — 2 шт.
  • кефір — 550 мл
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • фініки — 150 г

Вівсяні пластівці подрібнюємо до стану борошна за допомогою блендера. Виделкою розтираємо фініки до стану пюре або нарізаємо невеликими шматочками. Збиваємо яйце і додаємо його до фініків, ретельно перемішуємо. Вівсяну муку з розпушувачем додаємо до решти інгредієнтів і ще раз перемішуємо. Додаємо кефір і знову перемішуємо тісто. Розігріваємо духовку до 180 ° C. Форми для кексів посипаємо борошном і викладаємо тісто, заповнюючи форми на 2/3. Випікаємо кекси 20−25 хвилин.

5. Сирні кекси

Складові:

  • борошно — 1 склянка
  • кисломолочний сир — 150 г
  • яйце — 2 шт.
  • цукор — 150 г
  • вершкове масло — 100−150 г
  • молоко — 50 мл
  • розпушувач — 1 ч. л.

Яйця збиваємо з цукром. Кисломолочний сир протираємо через сито, щоб він був більш повітряним. Додаємо до яєчної суміші кисломолочний сир і розм’якшене вершкове масло. Збиваємо все міксером. Поступово додаємо просіяне борошно з розпушувачем і добре перемішуємо. Додаємо в тісто молоко і ще раз збиваємо міксером. Духовку розігріваємо до 180 ° C. Форми для кексів змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном. Виливаємо тісто в форми на 2/3 і відправляємо в духовку на 25 хвилин.

6. Бананові кекси

Складові:

  • борошно — 1,5 склянки
  • цукрова пудра — 1 склянка
  • харчова сода — 1 ч. л.
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • банан — 3 шт.
  • яйце — 1 шт.
  • олія — 1/3 склянки
  • ванілін — за смаком

Просіяне борошно змішуємо з харчовою содою і сіллю. Добре перемішуємо. Банани розтираємо виделкою. Додаємо яйце, олію і ванілін. Добре перемішуємо. Додаємо суху суміш з борошна до яєць і олії. Ретельно перемішуємо тісто. Виливаємо тісто в форми для кексів, які посипані борошном. Заповнюємо форми на 2/3, так як кекси піднімуться в духовці. Розігріваємо духовку до 175 ° C і випікаємо кекси близько 25−30 хвилин.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X