З фініками й апельсиновим фрешем. Рецепт пісного гарбузового кекса від Лізи Глінської

11 квітня 2021, 08:05

Кондитер і кулінарний експерт поділилася рецептом кексів, які можна їсти та готувати навіть у піст.

Піст - не привід позбавляти себе маленьких радощів, таких як, наприклад, ніжний і ароматний кекс з гарбузом. До того ж апельсиновий аромат і шматочки фініків відмінно приховують гарбуз, який не подобається багатьом дітям. Тому десерт сподобається всій родині.

Відео дня

Готувати можна в одній великій формі або порційно маленькими кексами.

Рецепт кексів з гарбузом

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 200 г натертого гарбуза
  • 2,5 ст. л. коричневого цукру або білого
  • 70 г рафінованої олії (3,5 ст. л.)
  • 80 мл апельсинового фрешу (4 ст. л.)
  • цедра одного апельсина
  • 10 г розпушувача (2 ч. л. з гіркою)
  • 50 г фініків
  • 30 г мигдальних слайсів (3 ст. л.)

Приготування:

1. Увімкніть духовку на 170С.

2. Очистіть фініки від кісточок і наріжте їх шматочками.

3. Змішайте гарбуз, олію, апельсиновий сік, цукор, цедру та фініки.

4. Змішайте борошно з розпушувачем, додайте до гарбузової суміші та замісіть тісто.

5. Змастіть форми олією, посипте дно та боки мигдальними слайсами.

6. Викладіть тісто до середини форм.

7. Відправте кекси випікатися в розігріту духовку на 40-45 хвилин.

8. Дістаньте готові кекси з форми, дайте їм охолонути, загорніть у харчову плівку та залиште на ніч дозрівати.

Смачного!

Гарбузові кекси - відео-рецепт

Більше кондитерських рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X