Лава кейк. Простий рецепт класичного шоколадного фондану

14 жовтня 2019, 06:20

Шоколадний фондан часто називають лава кейком через схожість рідкої шоколадної начинки, яка виливається з кексу, з лавою.

Невеликий кекс з твердою скоринкою зверху і рідким шоколадом усередині - популярний десерт французької кухні. Рецепт фондану неймовірно простий, приготування не займе більше 20 хв разом з випіканням.

Відео дня

Основні інгредієнти — шоколад, яйця, вершкове масло, борошно і цукор. У тісто також можна додавати корицю, цедру, перець чилі або ром.

Для приготування кексів можна використовувати як силіконові форми, так і керамічні. Шоколад варто брати чорний з високим вмістом какао, інакше він буде погано плавитися.

Шоколадний фондан: рецепт

Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на 8 кексів.

Складові:

  • гіркий шоколад — 250 г
  • яйце — 4 шт.
  • вершкове масло — 100 г
  • цукор — 100 г
  • борошно — 80 г

Для прикрашання: (за бажанням)

  • ванільне морозиво — 200 г
  • м’ята

Шоколад розламуємо на шматочки і кладемо в невелику каструлю. Додаємо до шоколаду розм’якшене вершкове масло і ставимо все на водяну баню. Чекаємо поки суміш стане рідкою, періодично помішуючи, після чого остуджуємо її.

Збиваємо міксером яйця з цукром і додаємо в шоколад. Просіваємо борошно і поступово додаємо в шоколадну суміш. Тісто не повинно бути густим!

Форми для кексів змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном. Акуратно викладаємо тісто. У процесі випічки кекси почнуть підніматися, тому заповнюємо форми тістом на 2/3.

Розігріваємо духовку до 200 ° C і випікаємо 5−10 хв. Подаємо кекси теплими. Десерт можна прикрасити кулькою ванільного морозива і м’ятою або ягодами.

Щоб кекси вийшли з правильною рідкою начинкою, краще спекти один кекс, і після цього збільшити або зменшити час приготування.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X