Всього з шести інгредієнтів. Рецепт різдвяного пивного кекса

7 грудня 2022, 05:35
Гарячий кекс варто полити розтопленим маслом (Фото:henry be / unsplash)

Гарячий кекс варто полити розтопленим маслом (Фото:henry be / unsplash)

Якщо ви любите пиво чи просто хочете спробувати кекс із незвичайними відтінками смаку, радимо вам приготувати цей європейський десерт.

Уже традиційно пів світу щороку пече на Різдво німецькі штолени, у котрих однак є чимало гідних, але менш популярних конкурентів. Один із них — пивний кекс, для приготування якого потрібно значно менше часу (всього близько години) та інгредієнтів (лише шість). Ділимося рецептом із сайту Shuba.

Відео дня

Рецепт кексу на пиві

Інгредієнти:

  • Масло вершкове — 200 г
  • Цукор — 4 ст. л.
  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Світле пиво — 150 мл
  • Борошно пшеничне — 350 г
  • Розпушувач — 2 ч.л.

Для подачі:

  • Масло вершкове — 100 г

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 °C, змастіть форму для випікання маслом і присипте борошном.

2. У велику миску чи в спеціальну чашу покладіть масло і цукор, міксером збийте до кремоподібного стану. Не припиняючи змішувати, по одному вбийте в суміш яйця, потім влийте пиво. Збивайте впродовж 2 хвилин.

3. Додайте в миску борошно та розпушувач, гарно перемішайте до однорідності.

4. Відправте кекс у духовку на 45 хвилин, готовність перевіряйте зубочисткою (вставте та вийміть її з кексу: якщо вона суха, кекс готовий).

5. Дістаньте кекс із духовки та переставте на решітку остигати. Поки кекс гарячий, полийте його розтопленим вершковим маслом. Лишіть холонути на 15 хвилин.

Подавайте, нарізавши на скибки, за бажанням притрусіть цукровою пудрою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X