Шедевр з потемнілих бананів. Рецепт бананового кексу з хрумкою скоринкою

7 січня, 21:21
Для приготування можна взяти почорнілі банани (Фото:priscilla du preez / unsplash)

Для приготування можна взяти почорнілі банани (Фото:priscilla du preez / unsplash)

Публікуємо улюблений рецепт бананового хліба із фуд-блогу Smitten Kitchen.

Існує чимало рецептів бананового хліба, але багатьом із них бракує кількох речей: хрусткої скоринки, ніжної текстури та висоти. Тому після кількох років експериментів і чотирьох рецептів бананового хліба, на сайті Smitten Kitchen запропонували ідеальний допрацьований варіант.

Відео дня

Рецепт кексу з бананів

Інгредієнти:

  • ½ склянки (115 г) вершкового масла
  • 1 склянка (190 г) коричневого цукру
  • 500 г бананового пюре (4 великих чи 5 середніх бананів)
  • 2 великих яйця
  • 1 ч.л. (5 мл) екстракту ванілі
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • Дрібка мускатного горіха за бажанням
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 склянки (260 г) борошна
  • 2 ст.л. (25 г) цукру-сирцю

Приготування:

1. Увімкніть духовку розігріватися до 175 °C та змастіть форму для запікання маслом чи спеціальним спреєм.

2. Розтопіть масло, збийте його з цукром до однорідності, а потім додайте бананове пюре. Додайте яйця і ваніль та збийте до однорідної консистенції.

3. Рівномірно посипте поверхню тіста сіллю, корицею, мускатним горіхом (якщо використовуєте), содою та розпушувачем і збивайте, доки інгредієнти повністю не розподіляться в тісті.

4. Додайте борошно та перемішайте тісто, доки воно не буде однорідним. Вилийте тісто в підготовлену форму, лишивши 1−2 см зверху форми, щоб кексу було куди рости. Якщо тіста забагато, розлийте його по формочках для мафінів.

5. Посипте тісто цукром-сирцем, щоб кекс красиво запікся та мав хрумку скоринку. Випікайте банановий хліб 55−65 хвилин. Хліб стане дуже темним, але не матиме підгорілого смаку, тож орієнтуйтеся на тест із зубочисткою.

Готовому пирогу дайте повністю охолонути перед подачею, а краще їжте його на другий чи третій день — настояний він смачніший. Зберігати кекс можна без холодильника до 5 днів, прикриваючи зріз фольгою (верх не накривайте, щоб він лишався хрумким).

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X